Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 17 november 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify-pareltjes uit het Witte Huis: de favoriete playlist van Obama

Barack Obama, voormalig president van de Verenigde Staten, heeft op Twitter zijn favoriete nummers gedeeld in een afspeellijst. Dit waren de nummers waar hij heel graag naar luisterde tijdens zijn presidentschap in het Witte Huis. De lijst is gedeeld in een afbeelding; je kunt de nummers zelf opzoeken bij muziekstreamingdiensten, zoals Spotify.

De lijst met nummers beslaat een hoop artiesten uit een breed scala aan genres: van country (Brooks & Dunn) tot aan rap (Eminem). Ook is het zo dat lijst een hoop nummers heeft van voor 2009 en doorloopt tot en met 2017 (de tijd dat Obama in het Witte Huis zat). In een tweet laat de voormalige president weten dat muziek altijd al een belangrijke rol in zijn leven gespeeld heeft, helemaal tijdens zijn presidentschap. En omdat zijn nieuwe boek vanaf nu te koop is in de Amerikaanse winkels, heeft hij de afspeellijst gedeeld met iedereen die daar interesse in heeft. De nummers waren stuk voor stuk belangrijk tijdens zijn periode als president.

Barack Obama deelt afspeellijst

Het boek waar het om gaat heet A Promised Land en bevat memoires over zijn presidentschap. Dit is het eerste deel in een aankomende serie boeken. Het is een mooie manier om reclame te maken voor het boek, terwijl je de man achter de voormalige president ook iets beter leert kennen.

Op de lijst staat bijvoorbeeld het nummer Michelle van The Beatles. Een persoonlijk nummer, omdat Obama’s vrouw natuurlijk Michelle heet. Daarnaast is het zo dat Paul McCartney dat nummer ook in 2010 speelde in het Witte Huis. Verder vinden we op de lijst het nummer At Last. Dit is de versie van Beyoncé, maar het oorspronkelijke nummer is van Etta James. Dit is tevens het nummer dat Beyoncé ook zong in 2009, tijdens het Neighborhood Inaugural Ball van Barack Obama.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify-pareltjes uit het Witte Huis: de favoriete playlist van Obama
Sluiten