Spotify-pareltjes uit het Witte Huis: de favoriete playlist van Obama

Door: Wesley Akkerman - 5 reacties
Spotify Joe Rogan
(Afbeelding: Apple/Spotify, montage: OMT)

Barack Obama, voormalig president van de Verenigde Staten, heeft op Twitter zijn favoriete nummers gedeeld in een afspeellijst. Dit waren de nummers waar hij heel graag naar luisterde tijdens zijn presidentschap in het Witte Huis. De lijst is gedeeld in een afbeelding; je kunt de nummers zelf opzoeken bij muziekstreamingdiensten, zoals Spotify.

De lijst met nummers beslaat een hoop artiesten uit een breed scala aan genres: van country (Brooks & Dunn) tot aan rap (Eminem). Ook is het zo dat lijst een hoop nummers heeft van voor 2009 en doorloopt tot en met 2017 (de tijd dat Obama in het Witte Huis zat). In een tweet laat de voormalige president weten dat muziek altijd al een belangrijke rol in zijn leven gespeeld heeft, helemaal tijdens zijn presidentschap. En omdat zijn nieuwe boek vanaf nu te koop is in de Amerikaanse winkels, heeft hij de afspeellijst gedeeld met iedereen die daar interesse in heeft. De nummers waren stuk voor stuk belangrijk tijdens zijn periode als president.

Barack Obama deelt afspeellijst

Het boek waar het om gaat heet A Promised Land en bevat memoires over zijn presidentschap. Dit is het eerste deel in een aankomende serie boeken. Het is een mooie manier om reclame te maken voor het boek, terwijl je de man achter de voormalige president ook iets beter leert kennen.

Op de lijst staat bijvoorbeeld het nummer Michelle van The Beatles. Een persoonlijk nummer, omdat Obama’s vrouw natuurlijk Michelle heet. Daarnaast is het zo dat Paul McCartney dat nummer ook in 2010 speelde in het Witte Huis. Verder vinden we op de lijst het nummer At Last. Dit is de versie van Beyoncé, maar het oorspronkelijke nummer is van Etta James. Dit is tevens het nummer dat Beyoncé ook zong in 2009, tijdens het Neighborhood Inaugural Ball van Barack Obama.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Matador

  En niks uit de Lage Landen hé! Hah!:-)

 • Profielfoto
  ¿`„

  Matador op 17 november 2020 14:51
  En niks uit de Lage Landen hé! Hah!:-)

  Ik heb geen spotify dus kan het even niet controleren. Maar als hij nou Prince in zijn lijst heeft dan is er een redelijke kans dat je Candy Dulfer uit de lage landen kunt horen:P

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  Wat zou Trump in zijn Spotify lijstje hebben staan???…. ;-(
  Zou hij wel weten wat Sp… Ach, wil het eigenlijk ook helemaal niet weten..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik ben niet echt onder de indruk van zijn playlist.

  Het ziet er allemaal wel erg doordacht en veilig uit (maar natuurlijk is dat het ook, want gewoon vette zelfpromotie, en dan moet je niet teveel mensen voor het hoofd stoten met een keus als Amerika van Rammstein of zo.)

 • Profielfoto
  Macwerk

  Spotify heb ik wel, maar die staat in de app store.

  Music van Apple is fijner.

  Ook Tidal vind ik goed.