Spotify volgt Twitter, WhatsApp en Instagram: rolt ook Stories-functie uit

Door: Wesley Akkerman - 1 reactie
Spotify Joe Rogan
(Afbeelding: Apple/Spotify, montage: OMT)

Nadat Twitter deze maand eerder zijn eigen Stories-versie uitbracht, is het nu de tijd aan muziekstreamingdienst Spotify. Het bedrijf is namelijk in het openbaar begonnen met het testen van zijn eigen versie van Instagram Stories. Het maakt straks dus niet meer uit welke app je gebruikt: je ontkomt niet aan die korte verhalen.

De functie werd ontdekt door Twitter-gebruiker TmarTn. Hij zocht op het platform naar de jaarlijkse hitlijst met alle kerstnummers binnen de mobiele applicatie en kwam al snel de extra knop tegen. De knop staat bovenaan de lijst, bovenop de foto die gebruikt wordt voor de afspeellijst. Het is een knop met bewegend beeld, waardoor die daadwerkelijk je aandacht kan trekken. Wanneer je erop tapt, dan krijg je een verzameling video’s te zien van beroemdheden die, in dit geval, iets vertellen over hun favoriete kerstnummers. Het is een manier voor artiesten om in contact te komen met hun fans en luisteraars.

Spotify test eigen Stories-functie

De interface van de Stories-functionaliteit binnen de Spotify-app lijkt op de interface van andere Stories binnen andere socialmedia-apps. Bovenin staat een collectie streepjes die weergeeft hoeveel video’s of afbeeldingen gepresenteerd worden. Daarnaast kun je ook op het scherm tappen om naar de volgende video of afbeelding te gaan. Wanneer je rechts tapt, dan ga je naar de volgende video. Tap je naar links, dan ga je naar de vorige.

Nog niet voor iedereen

Op moment van schrijven test Spotify de functie dus in het openbaar, maar dat betekent niet dat we er allemaal iets mee te maken hebben. Het gaat om een zogenaamde a/b-test, waardoor slechts een deel van de gebruikers, willekeurig gekozen, de functionaliteit kan gebruiken. Mocht je benieuwd zijn of je bij één van de gelukkigen hoort, dan kun je dezelfde afspeellijst opzoeken als TmarTn deed. Het gaat om de afspeellijst Christmas Hits, die door de muziekstreamingdienst zelf opgesteld is.

Twitter

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    hansz

    Natuurlijk ontkom je best wel aan die apps die mogelijkheid geven voor korte verhalen. Gewoon niet installeren.  Zeker wat Spotify betreft zijn er nog zat alternatieven. Als ik een abonnement op Spotify zou hebben gehad, dan was dit het moment geweest waarop ik dat zou hebben opgezegd. Zo’n sociaal media functie waar niemand op zit te wachten. Verbeter liever je dienst zelf door er voor te zorgen dat er hogere kwaliteit media gestreamd kan worden dan het huidige MP3 aanbod.  Blijkbaar achtten zij zichzelf onmisbaar door dit soort zaken toe te gaan voegen, waar gebruikers niet op zitten te wachten.