Mark Hofman
Mark Hofman App Store 4 november 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify eindelijk beschikbaar als losstaande app voor de Apple Watch

Apple Watch-bezitters hebben er tijden om gevraagd en eindelijk zijn de gebeden gehoord. Na maanden van testen is er eindelijk een losstaande Spotify applicatie beschikbaar voor de Apple Watch.

De nieuwe applicatie van Spotify zorgt er dus voor dat je geen iPhone meer in de buurt hoeft te hebben om gebruik te maken van de streamingdienst.

Spotify voor Apple Watch een feit

De Spotify applicatie voor de Apple Watch is voorzien van een nieuwe functionaliteit. Met de feature is het mogelijk om de streamingdienst op de Apple Watch te gebruiken, zonder dat er een iPhone voor nodig is. Iets dat tot op heden wel het geval was. Spotify is nu rechtstreeks vanaf de pols te gebruiken en heeft de mogelijkheid om de muziek te streamen naar Bluetooth-headphones. Erg handig voor mensen die geregeld een rondje hardlopen en geen zin hebben om hun telefoon iedere keer mee te nemen.

Het is goed om te weten dat de functionaliteit zich op dit moment nog in de beta bevindt. Niet alleen gebruikers kunnen op dit moment gebruik maken van de nieuwe functionaliteit, maar daar komt later vandaag verandering in. Spotify heeft laten weten dat de functionaliteit vandaag uitgerold wordt.

Apple Watch Series 6 Review
De twee nieuwe modellen

Het kan dus even duren voordat je de functionaliteit kan gebruiken, maar de app is wel alvast te downloaden. De Spotify app is volledig gratis te downloaden, een abonnement kost je €9,99 per maand.

Was de streamingdienst al niet te gebruiken?

Het kan best zo zijn dat sommige mensen vraagtekens hebben bij dit nieuws, want de applicatie was immers al te gebruiken op je Apple Watch toch? Dat is zeker waar, maar er is een belangrijk verschil.

Voorheen moesten Apple Watch-gebruikers in de buurt zijn van een iPhone of een iPad waar Spotify op stond om de muziek te bedienen vanaf hun pols. Zelfs mensen die gebruik maakten van een cellular variant van de smartwatch kwamen zonder een apparaat niet heel erg ver. Dat was voor veel gebruikers vrij frustrerend en het is dan ook zeker niet gek dat er tijden om zo’n dergelijke applicatie gevraagd wordt.

Spotify was dus wel degelijk te bedienen vanaf de Apple Watch, maar niet zonder ander apparaat waar de applicatie op stond. Dat is nu dus wel het geval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify eindelijk beschikbaar als losstaande app voor de Apple Watch
Sluiten