Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 11 november 2020

Sommige MacBook Air-functietoetsen hebben nu een andere functie

De MacBook Air is een laptoplijn die binnenkort voorzien wordt van de onlangs aangekondigde Apple M1-chipset. Hoewel de laptop bijna identiek is aan voorgaande modellen, zijn er toch wat verschillen te bespeuren. Die verschillen zie je ook pas wanneer je de klep geopend hebt.

Aan de buitenkant van de nieuwe MacBook Air zie je het niet, maar Apple heeft dus veranderingen doorgevoerd aan het toetsenbord van de populaire laptop. Enkele functietoetsen bovenaan zijn aangepast, wat voor trouwe gebruikers waarschijnlijk even wennen is. Zo zijn er nu nieuwe knoppen voor Spotlight, Do Not Disturb en Dictation.

De laatste keer dat Apple een verandering doorvoerde aan het toetsenbord van de MacBook Air was toen Touch ID toegevoegd werd aan het arsenaal. Daarmee was het al jaren mogelijk veilig in te loggen met je vingerafdruk op een iPhone of iPad, maar sindsdien kan dat dus ook op een Apple-laptop. Deze verandering gaat echter een stapje verder, omdat de nieuwe knoppen de functietoetsen voor helderheid en Launchpad vervangen hebben. Met Launchpad roep je de app launcher op van het besturingssysteem.

MacBook Air met andere functietoetsen

De verandering werd gespot door Mark Gurman van Bloomberg. Hij deelde zijn bevindingen in een tweet.

Voorheen was het zo dat allerlei drie de bovengenoemde functies vereisten dat je bijvoorbeeld het notificatiecentrum opende. Deze verandering kan ervoor zorgen dat die functies in elk geval een stuk toegankelijker worden (met als kanttekening dat de andere functies dan weer minder goed bereikbaar zijn). De vraag is echter in hoeverre dit je ervaring aanpast. Hoe vaak regel je de helderheid met die knoppen (of überhaupt)? En hoe vaak opende je de app launcher met die toegewijde knop? Mocht het antwoord op beide vragen “niet zo vaak zijn”, dan is het probleem wellicht minder groot voor je.

Reageer op artikel:
Sommige MacBook Air-functietoetsen hebben nu een andere functie
Sluiten