Siri snapt er even niets meer van, heeft verkiezingsdatum verkeerd

Door: Jelle van Es - 13 reacties
Apple, Amazon, Google smart home
(Afbeelding: Apple)

De kans dat je het hebt gemist is erg klein, aangezien al het nieuws er vol van staat. Gisteren werd in de Verenigde Staten verkiezingen gehouden om te bepalen wie de nieuwe president wordt van dat land. En blijkbaar was dat Siri ook even ontgaan.

Want als je in de Verenigde Staten gisteren tegen Siri had gezegd ‘Happy Election Day’, dan zou de voice assistent je voorzien van valse informatie. Of zoals de huidige president zou zeggen ‘False News’.

Siri slaat plank mis met de verkiezingen

Want wanneer je dat tegen Siri zegt, dan antwoordde Siri terug met ‘Thanks! But Election Day is on November 8th.’ Stel dat je op basis van die informatie niet naar de stembus zou gaan (kans lijkt me klein met al het nieuws overal), dan kwam je mooi te laat. Dit werd onder andere opgepikt door TechCrunch, die stelt dat andere vragen rondom de verkiezingen hetzelfde antwoord zou geven. De onderstaande afbeelding geeft wat dat betreft een goed beeld van hoe het ging.

Siri
Siri slaat de plank mis (Afbeelding: Apple Insider)

De grote vraag is natuurlijk hoe het kan dat Siri met de verkiezingen er zo naast zit. De kans is groot dat het te maken heeft met het feit dat de voice assistent al vooruit kijkt. Want waarschuwen voor de verkiezingen op de dag zelf is wat laat. Het zou kunnen dat de assistent al naar de toekomst kijkt. De volgende grote verkiezing in de Verenigde Staten wordt namelijk wel op 8 november gehouden. Maar dan in het jaar 2022. Wat dat betreft lijkt dit voor Apple een goed leermoment te zijn.

Nog altijd aan het leren

Sowieso is Siri een assistent die constant aan het leren is en waarbij je zeker niet de absolute duidelijkheid krijgt dan wanneer je iets opzoekt met tekst. Toch gaat het tegenwoordig minder vaak mis, wat op zich ook wel logisch is. De voice assistent werd namelijk al in 2011 gelanceerd en wordt telkens beter.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Ik gebruik Siri steeds minder en minder. Probeer het al niet eens meer bij een nieuwe update. Wellicht niet terecht. Google assistent gebruik ik eigenlijk als basis assistent. Op alle Apple spullen.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Als je Siri nodig hebt om er achter te komen wanneer die semi-democratische verkiezingen plaats vinden dan heb je onder een steen geleefd.

 • Profielfoto
  Chorro

  pruus op 4 november 2020 13:30
  Ik gebruik Siri steeds minder en minder. Probeer het al niet eens meer bij een nieuwe update. Wellicht niet terecht. Google assistent gebruik ik eigenlijk als basis assistent. Op alle Apple spullen.

  Eens. Alleen al dat je bij Siri eerst 15x moet roepen voordat dat mens reageert, ’t lijkt m’n eigen vrouw wel. Begrijp me niet verkeerd, Apple maakt mooi en goed spul als je het mij vraagt, maar Siri is wel extreem mislukt.

 • Profielfoto
  KeKo

  Ik gebruik Siri om de wekker te zetten, dat is het enige dat Siri naar mijn mening kan zonder een fout te maken. Daarnaast zeg ik dagelijks nee tegen Siri als Siri weer denkt iets gehoord te hebben en een wedervraag stelt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  ¿`„ op 4 november 2020 14:26
  Als je Siri nodig hebt om er achter te komen wanneer die semi-democratische verkiezingen plaats vinden dan heb je onder een steen geleefd.

  Daarom werd dat ook niet gevraagd aan Siri. Dat wist de vraagsteller al. .;)

  ‘Happy Election Day’

   

 • Profielfoto
  Night

  Siri? wat is dat?

 • Profielfoto
  whaha

  Ik heb het gisteren uitgeprobeerd op mijn iMac. Die assistent had WiFi nodig om mijn locatie te weten, terwijl het apparaat al jaren op dezelfde plek staat. Ook niet heel intelligent.

 • Profielfoto
  hansz

  Gebruik ook nooit een stem-assistent, voel ik mij gewoon niet prettig bij. Het luisteren van Siri heb ik een tijd terug al uitgezet, met name voor de Watch. Deze begon soms spontaan tegen je te praten. Heb andere stem-assistenten ook nooit gebruikt. Of het nou wel of niet goed werkt, ik kan prima zonder.

 • Profielfoto
  Apple Sap

  Mijn stem-assistent zit naast me op de bank. Als ik zeg, “hey, pak eens een biertje”, staat ze meteen op, pakt een biertje en zet ‘m voor me neer. Handig zo’n stem-assistent. Is overigens geen stem-assistent uit de USA met een accent, maar gehosseld via http:/:russian-brides.ru 🤪

 • Profielfoto
  elisa9180

  Mijn home pod weg gedaan serieus Siri werkt echt niet lekker. Alexa en Google daar intege werkt 2x prettiger.
  Alexa maar in huisgehaald.

 • Profielfoto
  Maat

  Het is ook eigenlijk alleen maar nodig als je echt met iets anders bezig bent. Siri werkt naar behoren (maar ook zeker niet meer dan dat) als je bijv. onder het hardlopen iets aan de muziek wil veranderen bijvoorbeeld of zoiets (stop afspelen, volgend/vorig nummer, tijd, etc)

 • Profielfoto
  R3leo

  Na die laatste update echt ellende, probeer nog maar eens een herinnering op een bepaalde dag en tijd te zetten, hij zet slecht de herinnering en daar laat ie het bij. Dat heeft me 2 keer gekuld en gebruik dat nu ook niet meer.

 • Profielfoto
  Night

  Maar goed; het is eigenlijk simpel. Siri had het juist en keek vooruit naar de eerstvolgende verkiezingsdag (aangezien die van dit jaar al achter de rug was). Dus eigenlijk weer de bekende storm in een glas water.