Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 4 november 2020

Siri snapt er even niets meer van, heeft verkiezingsdatum verkeerd

De kans dat je het hebt gemist is erg klein, aangezien al het nieuws er vol van staat. Gisteren werd in de Verenigde Staten verkiezingen gehouden om te bepalen wie de nieuwe president wordt van dat land. En blijkbaar was dat Siri ook even ontgaan.

Want als je in de Verenigde Staten gisteren tegen Siri had gezegd ‘Happy Election Day’, dan zou de voice assistent je voorzien van valse informatie. Of zoals de huidige president zou zeggen ‘False News’.

Siri slaat plank mis met de verkiezingen

Want wanneer je dat tegen Siri zegt, dan antwoordde Siri terug met ‘Thanks! But Election Day is on November 8th.’ Stel dat je op basis van die informatie niet naar de stembus zou gaan (kans lijkt me klein met al het nieuws overal), dan kwam je mooi te laat. Dit werd onder andere opgepikt door TechCrunch, die stelt dat andere vragen rondom de verkiezingen hetzelfde antwoord zou geven. De onderstaande afbeelding geeft wat dat betreft een goed beeld van hoe het ging.

Siri
Siri slaat de plank mis

De grote vraag is natuurlijk hoe het kan dat Siri met de verkiezingen er zo naast zit. De kans is groot dat het te maken heeft met het feit dat de voice assistent al vooruit kijkt. Want waarschuwen voor de verkiezingen op de dag zelf is wat laat. Het zou kunnen dat de assistent al naar de toekomst kijkt. De volgende grote verkiezing in de Verenigde Staten wordt namelijk wel op 8 november gehouden. Maar dan in het jaar 2022. Wat dat betreft lijkt dit voor Apple een goed leermoment te zijn.

Nog altijd aan het leren

Sowieso is Siri een assistent die constant aan het leren is en waarbij je zeker niet de absolute duidelijkheid krijgt dan wanneer je iets opzoekt met tekst. Toch gaat het tegenwoordig minder vaak mis, wat op zich ook wel logisch is. De voice assistent werd namelijk al in 2011 gelanceerd en wordt telkens beter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Siri snapt er even niets meer van, heeft verkiezingsdatum verkeerd
Sluiten