Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 6 november 2020

Safari vertaalt complete webpagina’s, Apple rolt functionaliteit verder uit

Vorig jaar introduceerde Apple zijn eigen vertaler, die op iOS 14 gebruik kan worden en in Safari gebakken zit (op iOS 14 en macOS Big Sur). De vertaler werkt met elf talen, maar werd tot nu toe beperkt door een release in een beperkt aantal regio’s. Daar komt nu verandering in, aangezien de functie naar meer landen komt.

Het is niet echt duidelijk waarom, maar de vertaler die aanwezig is in Safari is niet beschikbaar in alle regio’s waar de vertaalapplicatie voor iOS 14 wel beschikbaar is. Apple is nu bezig met het rechtzetten van dit probleem, aangezien de functie vanaf nu uitgerold wordt naar meer landen. Tenminste, daar lijkt het op volgens de meest recente berichtgevingen. Verschillende gebruikers uit allerlei verschillende landen melden namelijk dat ze de vertaalfunctie in de browser van Apple kunnen gebruiken, terwijl dat dus voorheen niet het geval was (en hun taal waarschijnlijk al wel ondersteund werd). Dat schrijft 9to5Mac.

Safari
Safari

Vertaalfunctie van de Safari-browser

9to5Mac-lezers uit landen als Brazilië en Duitsland hebben aan de redactie laten weten dat de vertaalfunctie voor hen live is. Het vertalen van teksten is sinds gisteren mogelijk, terwijl dat eergisteren nog niet het geval was. Ook de 9to5Mac-redacteur die woont in Brazilië kan bevestigen dat dit het geval is, aangezien hij in staat is teksten te vertalen via de Safari-browser. Zijn apparaten zijn ingesteld op de regio Brazilië.

Als we moeten afgaan op wat bezoekers melden, dan lijkt het erop dat Apple de functie op afstand geactiveerd heeft. De vertaler werkt namelijk al op iOS 14.1, en natuurlijk ook op iOS 14.2. Datzelfde geldt voor de verschillende versie van macOS Big Sur die nu in omloop zijn.

Met de vertaalfunctie is het mogelijk snel teksten te vertalen binnen de browser. Zowel de browser als de vertaalapplicatie werken met de volgende talen: Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees, Russisch en Spaans.

Reageer op artikel:
Safari vertaalt complete webpagina’s, Apple rolt functionaliteit verder uit
Sluiten