Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 2 november 2020

Problemen met iCloud? Apple bevestigt storing voor meerdere diensten

Wie in de afgelopen 24 uur problemen heeft gehad met de diensten van iCloud, die is zeker niet de enige. Apple heeft bekendgemaakt dat het bedrijf last had van een storing.

Op de webpagina van de systeemstatus is te zien dat de problemen op dit moment weer zijn opgelost.

iCloud-diensten plat dankzij storing

Volgens Apple doken de problemen gisterochtend rond een uur of negen voor het eerst op. Het gaat in totaal om problemen met twaalf verschillende diensten. Voor iedere dienst zijn er een aantal gebruikers die last hebben gehad van problemen met een bepaalde dienst. Het gaat dus niet om een storing waarbij iedereen geraakt is.

Het gaat om de volgende iCloud diensten:

 • Account en login
 • Agenda
 • Bladwijzers en tabs
 • Contacten
 • Drive
 • Foto’s
 • Mail
 • Mail Drop
 • Opslagupgrades
 • Reservekopieën
 • Schermtijd
 • Sleutelhanger
 • iWork
 • Zoek mijn

Apple heeft laten weten dat gebruikers voornamelijk problemen ondervonden in de Zoek mijn-app. Zo was het niet mogelijk om een bepaalde locatie te vinden, van mensen of apparaten, en gebruik te maken van verschillende functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld het afspelen van een geluid op een van de gekoppelde apparaten.

Storing Apple
De problemen zijn opgelost

De problemen zijn, zoals eerder vermeld, op dit moment opgelost.

Twee keer in iets meer dan een maand

Het is opvallend dat bepaalde diensten voor de tweede keer in iets meer dan een maand geraakt worden. Op 30 september was het ook al raak. Toen ging het om een storing waar ook de diensten van Apple geraakt werden, waardoor Apple TV+ en Apple Arcade bijvoorbeeld niet meer te gebruiken waren. Destijds werden ook al een aantal iCloud-diensten geraakt. Het ging toen onder andere om:

 • Account en login
 • Agenda
 • Contacten
 • Foto’s
 • Mail
 • Reservekopieën
 • iWork
 • Zoek Mijn

Voordat deze storing plaatsvond was het overigens ook niet lang geleden dat er problemen waren met iCloud. Op 3 juni konden gebruikers niet inloggen op hun iCloud-account en was het bijvoorbeeld onmogelijk om bepaalde diensten te gebruiken.

Reageer op artikel:
Problemen met iCloud? Apple bevestigt storing voor meerdere diensten
Sluiten