De Apple-Black Friday-deals lijken niet veel voor te stellen

Door: Jelle van Es - 7 reacties
iPhone 12
(Afbeelding: AFP / Philip Fong)

Aankomende vrijdag is het Black Friday. Tijdens dit jaarlijkse evenement vind je heel veel verschillende producten voor prijzen die een stuk lager zijn. Als je daarbij je hoop had gelegd bij Apple zelf, dan kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis.

Dat is althans hetgeen dat we kunnen afleiden van de verschillende acties die Apple tijdens Black Friday in de Verenigde Staten introduceert. En aangezien die deals vaak aanzienlijk beter zijn dan in Nederland en daar al redelijk matig zijn, hoef je eigenlijk nergens op te hopen.

Geen echte Apple-korting tijdens Black Friday

Nu hadden we al niet veel verwacht. Apple zelf geeft sowieso bijna nooit kortingen, waardoor je voor sommige producten er verstandig aan doet om te kijken of ze ook ergens anders te koop zijn. Zo zijn de Apple AirPods Pro al maanden lang op Amazon een stuk goedkoper dan bij Apple zelf. En dat zal tijdens Black Friday waarschijnlijk ook wel zo zijn.

Black Friday
Black Friday bij Apple (Afbeelding: Apple)

Apple heeft laten wete om aankomende vrijdag, dus echt tijdens Black Friday, in de Verenigde Staten met een speciale sale te komen. Deze duurt vier dagen (loopt dus door tot en met Cyber Monday) en brengt eigenlijk geen kortingen. In plaats daarvan kun je als Amerikaanse consument bij verschillende producten van Apple een gift card scoren. De grootste gift card is die van 150 dollar, die je krijgt bij een iMac of een 16-inch MacBook Pro. De kleinste is 25 dollar, die je scoort bij een set AirPods of AirPods Pro. Het volledige overzicht, zoals opgesteld door MacWorld, vind je hieronder.

iPhone 11, SE, XR: $50 gift card
Apple Watch Series 3: $25 gift card
AirPods Pro or AirPods: $25 gift card
iPad Pro or iPad mini: $50-$100 gift card
iMac or 16-inch MacBook Pro: $150 gift card
Apple TV or HomePod: $50-$100 gift card

Wachten op anderen

Wil je toch tijdens Black Friday wat gaan scoren? Dan doe je er beter aan om aankomende dagen goed te kijken wat voor aanbiedingen andere partijen hebben. Wij zullen die aanbiedingen ook in de gaten houden, zoals je hier kunt lezen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MegaChriz

  Ik geloof dat de ‘kortingen’ bij Apple zelf al bekend zijn:

  https://www.apple.com/nl/shop/gifts/shopping-event/terms-conditions

  Er wordt een lijst met producten genoemd op die pagina, met per product voor welk bedrag je een cadeaubon krijgt. De 27-inch iMac zit er zo te zien niet bij, de 21,5″ iMac wel.

 • Profielfoto
  Gio

  Bij gsmpunt heb je hele leuke iPhone 12 hoes deals van Otterbox (div. Merken gsm’s)Tot zeker 60%. Zojuist een otter+pop symmetry series iPhone 12 pro max gescoord voor €14,98 terwijl die tussen €35-€40 kosten.

 • Profielfoto
  icegodd

  Black Friday 2021

  IPhone 12 with free usb charge.

  (apple fanboys goes crazy)

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Verrassend …

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Bij mij was het black sunday. iPad 2018 viel van de bank, uiteraard net niet op het kleed maar op de plavuizen. Aluminium rand wat beschadigd. Dat gaat niet met mijn compulsive obsessive disorder, dus nieuwe iPad 2020 zojuist binnengekomen. Gelukkig zakelijk dus de belastingdienst betaalt mee. De iPad 2018 dan maar naar marktplaats of zo, brengt nog wel wat op denk ik. Verder als nieuw.

 • Profielfoto
  Hydræ

  …rammelt wat aan de binnenkant, maar verder nog als nieuw.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Black Friday: De enige dag in het jaar waarop winkeliers ongestraft de consument mogen bedonderen…