Dit zijn de 10 populairste titels van Netflix op dit moment

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
The Queen’s Gambit Netflix
(Afbeelding: Netflix)

Op Netflix staan enorm veel series en films. Het kan dan ook knap lastig zijn om de beste te vinden. Gelukkig is er IMDb.

We kijken allemaal wel eens op IMDb. Het is een handige website waarop je bijna alle informatie over films, series, acteurs en regisseurs kunt vinden. Gebruikers kunnen daarnaast ook de verschillende titels beoordelen. Het geeft een handig overzicht wat populair is bij de mensen. Het houdt ook de populairste titels bij. Wij zetten ze op een rijtje.

The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit is het grootste succes de laatste maand op Netflix. Het staat dan ook bovenaan op IMDb met een 8,8 als score. De mini-serie gaat over de negenjarige wees Beth die het schaakspel onder de knie krijgt en daarmee een ster wordt. Dat eist echter ook zijn tol.

Paranormal

Ook deze Netflix-serie is hoog te vinden in de algemene populariteitslijsten met een 8,5. De serie geeft het typische jaren ’60-gevoel van de films van weleer weer. Nadat een sceptische hematoloog verschillende opmerkelijke zaken heeft meegemaakt, wordt hij een expert op het gebied van paranormale verschijnselen.

The Crown

Het vierde seizoen van The Crown is begonnen, dus het is niet raar dat deze serie in de populariteitslijst naar voren komt. De serie over het Engelse koningshuis doet in het nieuwe seizoen veel stof opwaaien. We zien dan ook onder andere Margaret Thatcher en prinses Diana terug. Een gevoelig puntje natuurlijk uit de Engelse geschiedenis.

Fargo

Als je de film Fargo nog nooit gezien hebt, moet je dat echt eens doen. De sfeer van de productie is echt geweldig neergezet. De titel in dit lijstje gaat echter over serie. Deze is op dezelfde manier uitgebouwd. Het speelt zich af in Minnesota en hier draait het ook weer om ‘echte’ misdrijven.

Holidate

Als je in de kerstsfeer wil komen dan is Holidate een ideale film. Deze staat nog maar net op Netflix, maar weet nu al veel kijkers te trekken. Het is een typische feel-good kerstfilm over twee singles die tijdens kerst alleen willen zijn. Natuurlijk krijgen ze gevoelens voor elkaar en dat levert natuurlijk de nodige gênante momenten op zoals je bij een romcom kunt verwachten.

Star Trek: Discovery

Deze Star Trek-serie uit 2017 blijft populair. Inmiddels staan er drie seizoenen op Netflix en elke week komt er een nieuwe aflevering bij. De serie speelt zich 10 jaar voorafgaand aan Kirk, Spock en The Enterprise af. De USS is op zoek naar nieuwe werelden en levensvormen.

The Haunting of Bly Manor

Wil je nog horroren in november, dan kun je kijken naar de Netflix-original The Haunting of Bly Manor. Als een au-pair sterft, neemt Henry een jonge Amerikaanse oppas aan om te zorgen voor zijn nichtje dat wees is. In het huis komt ook het duistere verleden voor. Dit is dan ook de opvolger van The Haunting of Hill House.

Knock Knock

Knock Knock who is there? Dat vragen we onszelf ook af. Deze horror-film met Keanu Reeves uit 2015 is niet goed, maar staat nu wel bij de populairste Netflix-content op dit moment. Een echtgenoot en vader is een weekend alleen thuis. Als hij twee jonge vrouwen binnenlaat tijdens een storm om te schuilen gebeuren er allerlei rare dingen.

The Walking Dead

Eerlijk is eerlijk, als je nog niet afgehaakt bent bij The Walking Dead, is het een hele prestatie. Na een paar seizoen heb je al die zombies wel gezien. Toch weet de serie nog steeds te scoren op Netflix. Ondertussen is er al een nieuwe spin-off van de serie te zien op Amazon Prime Video.

The Trial of the Chicago 7

Eerlijk is eerlijk, het zal ons niet verbazen als The Trial of the Chicago 7 wat Oscarnominaties weet te bemachtigen. Het is natuurlijk een goed, maar wel een typisch Amerikaanse film die een historische gebeurtenis uit de geschiedenis van het land blootlegt. Een vreedzaam protest rond de democratische conventie in 1968 eindigt in een grote chaos met de politie. Daaruit volgt een van de beruchtste rechtszaken uit de geschiedenis van het land.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  KingChaos

  Eerlijk is eerlijk, een beetje kijkadvies is best lekker.

 • Profielfoto
  Night

  Maar… Netflix geeft zelf toch ook een top-10 van “meest bekeken”?

 • Profielfoto
  RW076

  Ben wel een beetje Netflix moe.