Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 17 november 2020

Opvouwbare iPhone vanaf 2022 een ding, testexemplaren worden in elkaar gezet

De opvouwbare iPhone is voor veel mensen een mythe. “Waarom zou Apple zich überhaupt wagen aan een smartphone met deze vormfactor?”, is een bericht dat we vaak voorbij zien komen. De waarom op die vraag is niet te beantwoorden, maar wel weten we inmiddels dat de eerste testexemplaren in elkaar worden gezet.

Dat is het nieuws dat niet alleen Hon Hai (Foxconn), maar ook New Nikko naar buiten brengt. De twee bedrijven zijn ingeschakeld door Apple om de exemplaren te produceren.

Opvouwbare iPhone getest door Apple

Apple doet, volgens de informatie die gedeeld wordt via Economic Daily, een beroep op Hon Hai en New Nikko voor zijn eerste opvouwbare iPhone. Volgens de twee partijen is het bedrijf uit Cupertino druk bezig met de ontwikkeling van een testmachine voor opvouwbare smartphones. Om die machine te testen, en te kijken hoe de opvouwbare iPhone moet werken, schakelt Apple de twee bedrijven in voor een aantal prototypes.

Uiteraard ligt de focus in deze voornamelijk bij het beeldscherm en de scharnieren, dat zijn dan ook de onderdelen die op dit moment getest worden met de machine. Ondanks het feit dat er lacherig gekeken werd naar Samsung en de eerste versie van de Galaxy Fold, dat toch een flinke flop te noemen was, is Apple wel afhankelijk van het bedrijf. Het bedrijf uit Cupertino krijgt namelijk het opvouwbare beeldscherm van Samsung, dat op dit moment wel degelijk weet hoe je dit soort schermen maakt.

Opvouwbare iPhone
Concept opvouwbare iPhone.

Er wordt gesproken over een lancering in september 2022, dus Apple heeft nog tijd genoeg om de opvouwbare iPhone te testen.

‘Niet echt opvouwbaar’

Van twee grote betrouwbare bronnen moeten we toch naar een wat twijfelachtige bron. Jon Prosser heeft het bijna net zo vaak fout gehad als hij het goed gehad heeft, maar komt wel met een interessante uitspraak op Twitter. Neem het met een korreltje zout, maar de leaker heeft het over het feit dat de opvouwbare iPhone eigenlijk helemaal niet opvouwbaar wordt. Volgens hem wordt er gebruik gemaakt van twee aparte displays die worden samengevoegd door een scharnier.

Als we zien hoe Jon Prosser het toestel beschrijft lijkt de opvouwbare iPhone eerder een Microsoft Duo-achtige telefoon te worden dan een Galaxy Z Fold 2.

Reageer op artikel:
Opvouwbare iPhone vanaf 2022 een ding, testexemplaren worden in elkaar gezet
Sluiten