Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 10 november 2020

Op zoek naar een dure iPhone 12? Dan moet je in Brazilië zijn

De iPhone 12-reeks is zoals gewoonlijk een smartphone reeks waar je redelijk wat voor neerlegt. In Nederland ben je bijvoorbeeld al snel 809 euro kwijt voor een iPhone 12 mini. Maar eigenlijk is dat nog een koopje.

Want met de pre-order acties voor de iPhone 12 mini en 12 Max heeft Apple laten weten dat de serie ook in verschillende andere landen te koop zou zijn. Waaronder Brazilië. En als je zoveel mogelijk geld kwijt wilt zijn voor je nieuwe smartphone, dan ben je in dat land aan het juiste adres.

Peperdure iPhone 12-modellen in Brazilië

Website 9to5Mac liet weten dat de prijzen voor de nieuwe iPhone 12-modellen in Brazilië op dit moment het hoogste zijn in de wereld. De mini heeft in zijn basismodel een prijs gekregen van 6999 Braziliaanse Real. Dat komt neer op zo’n 1099 euro. Dat betekent dus dat de Brazilianen bijna 300 euro meer moeten uitgeven om dezelfde smartphone te scoren als wij.

iPhone 12 mini Amazon Prime Day
De iPhone 12 mini.

De hogere kosten zitten voornamelijk in het beleid van de regering. Op vele producten die in het buitenland worden gemaakt, worden hoge belastingen opgelegd. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld spelcomputers, die in het land ook bijna nooit voor een normale prijs te koop zijn. Apple heeft inmiddels wel wat fabrieken in het land staan om de verschillende iPhone 12-modellen in elkaar te zetten. Maar alsnog moet het bedrijf belastingen betalen over de onderdelen die het land in worden gevoerd, waardoor er niks anders op zit om dit soort bedragen te vragen.

De Max is de max

Toch is dit nog een koopje in vergelijking met de iPhone 12 Pro Max in zijn 512GB variant. In Nederland betaal je voor die variant 1609 euro. Dat is al een flinke aanslag, maar dat is niks vergeleken met de 13.999 Braziliaanse Real. Dat is namelijk net iets meer dan 2200 euro. Wil je meer lezen over de 12-serie? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Op zoek naar een dure iPhone 12? Dan moet je in Brazilië zijn
Sluiten