Op zoek naar een dure iPhone 12? Dan moet je in Brazilië zijn

Door: Jelle van Es - 7 reacties
iPhone 12
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De iPhone 12-reeks is zoals gewoonlijk een smartphone reeks waar je redelijk wat voor neerlegt. In Nederland ben je bijvoorbeeld al snel 809 euro kwijt voor een iPhone 12 mini. Maar eigenlijk is dat nog een koopje.

Want met de pre-order acties voor de iPhone 12 mini en 12 Max heeft Apple laten weten dat de serie ook in verschillende andere landen te koop zou zijn. Waaronder Brazilië. En als je zoveel mogelijk geld kwijt wilt zijn voor je nieuwe smartphone, dan ben je in dat land aan het juiste adres.

Peperdure iPhone 12-modellen in Brazilië

Website 9to5Mac liet weten dat de prijzen voor de nieuwe iPhone 12-modellen in Brazilië op dit moment het hoogste zijn in de wereld. De mini heeft in zijn basismodel een prijs gekregen van 6999 Braziliaanse Real. Dat komt neer op zo’n 1099 euro. Dat betekent dus dat de Brazilianen bijna 300 euro meer moeten uitgeven om dezelfde smartphone te scoren als wij.

iPhone 12 mini
De iPhone 12 mini. (Afbeelding: Apple)

De hogere kosten zitten voornamelijk in het beleid van de regering. Op vele producten die in het buitenland worden gemaakt, worden hoge belastingen opgelegd. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld spelcomputers, die in het land ook bijna nooit voor een normale prijs te koop zijn. Apple heeft inmiddels wel wat fabrieken in het land staan om de verschillende iPhone 12-modellen in elkaar te zetten. Maar alsnog moet het bedrijf belastingen betalen over de onderdelen die het land in worden gevoerd, waardoor er niks anders op zit om dit soort bedragen te vragen.

De Max is de max

Toch is dit nog een koopje in vergelijking met de iPhone 12 Pro Max in zijn 512GB variant. In Nederland betaal je voor die variant 1609 euro. Dat is al een flinke aanslag, maar dat is niks vergeleken met de 13.999 Braziliaanse Real. Dat is namelijk net iets meer dan 2200 euro. Wil je meer lezen over de 12-serie? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  interFACE

  Dat betekent dus dat de Brazilianen bijna 300 euro meer moeten uitgeven om dezelfde smartphone te scoren dan wij.

 • Profielfoto
  sjoerdl

  interFACE op 10 november 2020 15:12
  Dat betekent dus dat de Brazilianen bijna 300 euro meer moeten uitgeven om dezelfde smartphone te scoren dan wij.

  Hahaha ik zou nog een lesje taal nemen als ik jou was.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  ??

 • Profielfoto
  Mouton

  @interFACE LOL … belerend corrigeren en er zelf naast zitten

 • Profielfoto
  interFACE

  Hahaha ik zou nog een lesje taal nemen als ik jou was.

  Want?

 • Profielfoto
  Tegenwind

  Ik vind ‘m lastig! Ik denk eigenlijk ook dat ‘dan’ correct is aangezien het in de eerste plaats gaat over het ‘moeten uitgeven’, en niet over ‘dezelfde smartphone’. Correct me if I’m wrong!

  Ontopic, Dit zijn inderdaad bizarre bedragen. En het grote gros van de mensen daar heeft al zo lekker veel te besteden.
  Aansluitend vraag ik me dan wel af in welk land je het goedkoopst een iPhone scoort. Is dat ook bekend?

 • Profielfoto
  jobz

  Haha die hypercorrectie van Interface en superinhoudelijke wedervraag zijn wel komisch. Het moet inderdaad gewoon ‘als’ zijn. Want? Want Nederlands!