De nieuwe iPad Air is nu al in de aanbieding bij Amazon

Door: Jeroen Kraak - 16 reacties
iPad Air (2020)
(Afbeelding: Apple)

De nieuwe iPad Air is nog maar net uit, maar nu geeft Amazon al korting op de tablet. Wij zetten de aanbiedingen op een rijtje.

De iPad Air van 10,9 inch is sinds 23 oktober verkrijgbaar bij de Apple Store en andere retailers. Het is de ideale tablet voor mensen die niet kunnen kiezen tussen de reguliere iPad en de iPad Pro. Het is krachtiger en indrukwekkender dan de één, maar minder indrukwekkend dan de ander.

De nieuwe iPad Air

De iPad Air heeft een gloednieuw ontwerp dat erg veel lijkt op die van de iPad Pro en de iPhone 12. Het heeft een 10,9 inch Retina scherm met een pixeldichtheid van 224 ppi en een helderheid van 500 nits. Binnenin zit de A14 Bionic Chip van Apple, die je ook zult herkennen van de iPhone 12. Met 4GB aan werkgeheugen is het niet de meest krachtige iPad, maar loopt alles wel gewoon soepeltjes. Onze gehele review van de iPad Air lees je hier.

iPad Air (2020)
Het beeldscherm. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Korting op Amazon

Apple staat erom bekend dat nieuwe producten niet meteen in de aanbieding gaan. Amazon doet dit wel en haalt nu na een maand al een aantal tientjes van de verschillende modellen af (wel alleen de kleur spacegrijs). Als je Prime-lid bent krijg je door een speciale actie tevens 10 euro extra korting. Dat is handig meegenomen als je toch al van die dienst gebruikmaakt. Hiervoor vul je de code PRIME10 in bij de betalingspagina.

Overigens heeft Amazon de iPad Air zonder Cellular op dit moment niet op voorraad. Je kunt de iPad Air echter gewoon met korting bestellen, maar de tablet krijg je dan op een later moment toegestuurd. Je weet dus alleen niet wanneer de voorraad van Amazon weer wordt bijgevuld.

De linkjes die we in de tekst gebruiken zijn affiliate links. Dat betekent dat we bij een aankoop een klein deel krijgen van de som. Het zorgt ervoor dat we de site up-to-date kunnen houden en we merken ook dat onze lezers graag de beste aanbiedingen lezen.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  jebman

  Tja, momenteel duikt deze winkel met alles onder de gangbare prijzen van de concurrenten. Heeft de diepste zakken van allemaal. Duidelijk marktaandeel aan het opkopen deze periode. Totdat ze monopolie hebben en dan gaan de prijzen omhoog.

 • Profielfoto
  bennoking

  Levertijd van de iPad (wifi 64gb) is 9 december. Bestel er alleen geen folio bij want hiervan is de levertijd half januari 2021, wat de totale levering vertraagt. Tenzij je extra verzendkosten betaalt voor een aparte levering.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, dat zou een mooie strategie zijn hè? En een begrijpelijke gedachte.;)

  De geschiedenis leert echter dat dat zeker niet geval is. Amazon is wereldwijd al met afstand de grootste online retailer (50 miljard voorsprong op nummer twee op de ranglijst, jawel… Apple). En in de landen waar ze überhaupt de grootste zijn stunten ze nog steeds met prijzen en weten ze vaak concurrerend te blijven.

  Zoals een bekende eigenaar van een reeks vakantieparken zo mooi weet te zeggen; ‘Massa is Kassa’. Heul veul omzetten, betekent flinke druk op je leveranciers kunnen zetten, en zo alsnog goedkoper zijn dan veel van je colega’s. Zo werkt dat.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Bovenstaand epistel was b.t.w. uiteraard een reactie op ‘jebman’.

 • Profielfoto
  KR1275

  Steeds meer spullen op Amazon vind je ook op Aliexpress, exact dezelfde spullen, maar voor een klap minder.

   

  Is Amazon niet de tweede retailer in de wereld? Na Alibaba?

 • Profielfoto
  Rebyte

  @KR1275 Nee, de grootste retailer ter wereld (zelfs grootste bedrijf überhaupt) is Walmart met zo’n $550 miljard omzet

 • Profielfoto
  KR1275

  It’s a matter of time….

   

  Ik zie Trump dat niet meer tegen houden.

 • Profielfoto
  Yves Damiaens

  Ik bestel wekelijks meerdere malen op Amazon, kan ik via een link OMT telkens steunen of enkel op geselecteerde producten?

 • Profielfoto
  KR1275

  MBA en MBP zijn ook flink in prijs gedaald op Amazon.nl. Zelfs nog goedkoper dan in Apples onderwijsstore.

 • Profielfoto
  Frans

  Ook, of zeker, online is het belangrijk prijzen te vergelijken. Amazon.nl is lang niet altijd de goedkoopste. Ik had laatst de bizarre ervaring dat een en dezelfde BluRay op Amazon.nl iets van € 29 kostte en op Amazon.uk (omgerekend) iets van € 17, inclusief de verzendkosten!

 • Profielfoto
  Furbz

  Ik weiger bij Amazon te kopen. Ja dat kost me geld, ja ik doe dat voor mijn eigen gevoel. Maar de manier waarop Amazon dingen doet staat me niet aan. Daarom probeer ik zoveel mogelijk lokaal te doen.

  sommige mensen kunnen zich dat misschien niet veroorloven, maar onze overconsumptiemaatschappij neemt wat mij betreft echt belachelijke vormen aan. #moraalridder😉

 • Profielfoto
  Pjotr

  @KarelWillem:”betekent flinke druk op je leveranciers kunnen zetten, en zo alsnog goedkoper zijn dan veel van je collega’s” @Furbz:”overconsumptiemaatschappij neemt wat mij betreft echt belachelijke vorm”

  -Hoe dichter bij een monopolie, hoe schadelijker voor de toeleveranciers (en de maatschappij als geheel

  -Het zou goed zijn dergelijke moloch(-en) niet actief welkom te heten met belastingvoordeeltjes. Gaat namelijk ten koste sociaal-economische textuur van de Nederlandse samenleving.

 • Profielfoto
  Festen

  Het positieve van Amazon is dat ze door hun schaal direct bij de fabrikant kunnen inkopen, en er vaak geen tussenhandel nodig is. Scheelt weer een extra laag met alle kosten van dien.

  Daarnaast verdient Amazon inmiddels meer aan hun Web Services (o.a. verhuren van serverruimte), terwijl de marge op hun online winkel heel laag is (en kan zijn).

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Rebyte op 19 november 2020 19:31
  @KR1275 Nee, de grootste retailer ter wereld (zelfs grootste bedrijf überhaupt) is Walmart met zo’n $550 miljard omzet

  Klopt helemaal, maar die zijn niet de grootste e-retailer (online dus), dat is met grote overmacht Amazon.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  KR1275 op 19 november 2020 19:08
  Steeds meer spullen op Amazon vind je ook op Aliexpress, exact dezelfde spullen, maar voor een klap minder….

  ‘Steeds meer spullen van AliExpress vind je ook op Amazon’, bedoel je.

  Ja, dat is een super-irritant verschijnsel. Dat zie je bij Bol.com ook. Ze verdienen natuurlijk vet aan externe verkopers, dus het interesseert ze verder ook geen ruk waar die vandaan komen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Frans op 20 november 2020 01:55
  Ook, of zeker, online is het belangrijk prijzen te vergelijken. Amazon.nl is lang niet altijd de goedkoopste. Ik had laatst de bizarre ervaring dat een en dezelfde BluRay op Amazon.nl iets van € 29 kostte en op Amazon.uk (omgerekend) iets van € 17, inclusief de verzendkosten!

  Ja, dat is minder bizar dan het lijkt. Belastingen en toeslagen (denk bijvoorbeeld aan de thuiskopie-heffing) kunnen per land nu eenmaal sterk afwijken.