Night
Night Nieuws 6 november 2020

Mogelijke GeekBench resultaten van Apple Silicon A14X processor gelekt

Over een paar dagen, op 10 november, presenteert Apple weer een event. Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven wat er zal worden gelanceerd, gaan we er vanuit dat dan ook de gloednieuwe serie Apple Silicon Macs zullen worden onthult. En daags voor die presentatie, lijken de benchmarks van de A14 chipset al te zijn gelekt.

De chipset gaat naar verluidt de A14X Bionic heten. Het is een variant van de A14 Bionic, die wordt gebruikt in de iPhones 12 serie en iPads van dit jaar. En – als het inderdaad de echte benchmark zijn –  zijn de GeekBench resultaten iets om erg vrolijk van te worden.

A14X sneller dan Intel i9

Eerder dit jaar kregen ontwikkelaars al de mogelijkheid om hun software te testen op een Mac mini met Apple Silicon. Deze Mac had een A12Z processor aan boord. Zoals te verwachten overtreffen de resultaten van de A14X de benchmarks van de A12Z ruimschoots. Maar wat wellicht interessanter is, is dat de A14X een stuk sneller is als de krachtigste laptop-processor op dit moment: de Intel i9 processor uit de 16-inch MacBook Pro uit 2019! Het zijn geen enorme verschillen, maar het is op zijn minst indrukwekkend en geeft goede hoop voor de toekomst van de Apple Silicon.

In de onderstaande tabel zetten we de GeekBench benchmarks even op een rijtje, en vergelijken deze met de A12Z, de huidige A14 (uit de iPhone) en de intel i9.


A14X specificaties

Volgens AppleInsider, die de specs publiceerde, gaat het bij de Apple Silicon A14X processor om een aangepaste versie van de ‘gewone’ A14 Bionic chip, die we in de iPhone 12 en de iPads van dit jaar tegenkomen.

De A14X benchmarks laten zien dat het gaat om een 8-core 1.80 GHz processor gaat, die een turbo boost van 3.10 GHz aankan. Dit is de eerste keer dat een Apple ARM chip boven de 3 GHz geklokt wordt. Tenslotte heeft de A14X standaard 8 GB RAM aan boord.

De GeekBench benchmarks omschrijft de computer waarop de test is gedaan, als een ‘onbekend apparaat’. AppleInsider maakt er verder melding van dat ze de resultaten niet hebben kunnen verifiëren. Er is dus geen manier om te zeggen of deze benchmarks echt zijn, aangezien benchmarks kunnen worden vervalst. Eerdere benchmarks van oudere chipsets uit de A-serie lieten echter al zien dat deze processors behoorlijk krachtig zijn. We zijn dus benieuwd wat we kunnen verwachten op 10 november.

Reageer op artikel:
Mogelijke GeekBench resultaten van Apple Silicon A14X processor gelekt
Sluiten