Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 4 november 2020

Microsoft voorziet nieuwe versie Excel van Apple Silicon-ondersteuning

Microsoft heeft een officiële bèta-versie van het programma Excel voorzien van een belangrijke update. De Windows-platformhouder loopt alvast wat op de zaken vooruit door ondersteuning in te bouwen voor Apple Silicon. De verwachting is dat Apple de nieuwe Macs met Silicon aan boord op 10 november aankondigt.

Op moment van schrijven is het zo dat Apple vooralsnog geen Macs uitgebracht heeft met Apple Silicon aan boord. Dat moet, volgens de belofte van het bedrijf, wel voor het einde van het jaar gebeuren. Op 10 november aanstaande, dat is tevens wereldwijd Xbox-dag, gaat het bedrijf uit Cupertino naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Macs aankondigen, die zijn voorzien van de zelfontwikkelde processor. Dat doet het bedrijf tijdens een One More Thing-evenement. Over de inhoud is nu nog niets bekend, maar uiteraard zijn er al wel geruchten over verschenen. Zo worden er maar liefst drie nieuwe MacBooks verwacht die avond.

One More Thing Apple evenement
Nog een evenement

Excel krijgt alvast een update

Om alvast goed voorbereid te zijn, heeft Microsoft nu al een update uitgebracht voor Excel. Die update is beschikbaar voor iedereen die meedoet aan het Office Insider-bèta-programma. De update, die op 2 november verscheen, biedt ondersteuning aan voor de Apple Silicon-processors, voor de SQL Server-connectiviteitsinstellingen. Als we het iets specifieker maken, dan gaat het om de SQL Open Data Connectivity (ODBC)-provider die in het programma zit. Verder is er nu ondersteuning voor het TLS v1.2-communicatieprotocol. Dat staat in de releasenotes die het bedrijf uitgebracht heeft.

This feature provides support for SQL Server ODBC data connections to work properly on new devices that have Apple Silicon processors, as well as support for SQL Servers that require secure connections via the TLS v1.2 protocol.

Met deze Excel-functie is het voor gebruikers mogelijk toegang te krijgen tot gegevens die op SQL-dataservers staan. Daarvoor wordt dus gebruikgemaakt van de ingebakken ODBC-drivers. Aangezien het nu nog om een bèta-functie gaat, kan het nog even duren voordat iedereen de update ontvangt.

Reageer op artikel:
Microsoft voorziet nieuwe versie Excel van Apple Silicon-ondersteuning
Sluiten