Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 12 november 2020

Microsoft Office-bèta voor de Mac voegt Apple Silicon-ondersteuning toe

Microsoft heeft aangekondigd dat de bèta van Microsoft Office voor de Mac ondersteuning aanbiedt voor Apple Silicon. Daarmee wordt (in elk geval de bèta nu) Office een Universal-app voor het platform. Het is goed om te zien dat Microsoft zo snel handelt, aangezien er veel Office-gebruikers zijn met een Mac.

Wanneer een bedrijf een nieuw systeem aankondigt en de hardware aanzienlijk verandert onder de motorkap, dan is het belangrijk dat softwaremakers snel volgen met belangrijke updates. Zo weet je namelijk zeker dat je op het nieuwe systeem je oude apps en programma’s kunt blijven gebruiken. De early adopters van de nieuwe MacBooks met een M1-chip zullen zich hier waarschijnlijk zorgen om gaan maken de komende tijd. De eerste nieuwe Apple-computers met de M1-chipset aan boord zijn de MacBook Air, 13 inch MacBook Pro en de Mac mini, die vanaf 17 november aanstaande verkrijgbaar zijn.

Microsoft Office krijgt M1-ondersteuning

Gelukkig is het niet zo dat geen enkele app die nu op een oude Mac werkt, niet werkt op een nieuwe app. De M1-chip kan namelijk gewoon x86-code, geschreven voor Intel-Macs, draaien. Dat gebeurt via het programma Rosetta, die de vertaalslag maakt. Apple laat weten dat er programma’s bestaan die door deze constructie beter werken dan op een Intel-Mac, maar we moeten er ook rekening mee houden dat sommige programma’s hier niet goed mee om kunnen gaan. Daarom is native ondersteuning voor de nieuwe processor, zoals we nu zien met Microsoft Office, ook belangrijk.

Het nieuws hierover werd op Twitter gedeeld door Microsofts principal software engineer voor Apple-producten, Erik Schwiebert. De bèta is vanaf nu beschikbaar. Helaas is niet duidelijk wanneer de officiële versie van de Microsoft Office-app mag rekenen op dezelfde ondersteuning. Een bèta-release laat in elk geval zien dat Microsoft ver is als het gaat om de benodigde ondersteuning, dus hopelijk komt het bedrijf niet al te veel problemen tegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Office-bèta voor de Mac voegt Apple Silicon-ondersteuning toe
Sluiten