Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 4 november 2020

iPhone 12 mini kan opladen met MagSafe, wel met minder vermogen

Tijdens de onthulling van de iPhone 12 serie maakten we ook kennis met MagSafe. De nieuwe oplaadtechnologie maakt het mogelijk om je smartphone met een magneet op te laden met een vermogen van 15W. Althans, als je geen iPhone 12 mini hebt dan.

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat opladen met een vermogen van 15W geen functionaliteit is die de iPhone 12 mini zal krijgen. Gebruikers met deze variant uit de smartphone-serie zullen het met minder moeten doen.

Minder MagSafe vermogen voor iPhone 12 mini

MagSafe is een gloednieuwe manier van opladen voor mensen met een iPhone. Dankzij een magneet is het mogelijk om een grote schijf op de achterkant van je smartphone te plakken, waardoor de Lightning-port beschikbaar blijft. MagSafe werkt uitstekend voor de iPhone 12 serie, maar uit onderzoek blijft dat het voor oudere modellen weinig voordeel oplevert. Iets dat nu opeens ook lijkt te geleden voor de aankomende iPhone 12 mini.

Apple heeft de support pagina voor MagSafe aangepast. Daarin is te lezen dat de MagSafe oplader minimaal 12W aan vermogen levert tijdens het opladen. Voorheen was dit 15W en dat is ook degelijk het vermogen dat gebruik wordt voor de iPhone 12 en voor de iPhone 12 Pro. Je zou dus kunnen verwachten dat de iPhone 12 mini dus gebruik maakt van slechts 12W. Iets dat op de Amerikaanse supportpagina van MagSafe wordt bevestigd. Op de webpagina is het volgende te lezen:

“For iPhone 12 mini, the MagSafe Charger delivers up to 12W of peak power delivery.”

Voor de iPhone 12 mini wordt er dus gebruik gemaakt van een maximaal vermogen van 12W.

Steeds minder aantrekkelijk

MagSafe lijkt steeds minder aantrekkelijk te worden. In onze review over de oplaadtechnologie waren we al niet heel enthousiast. Ondanks het feit dat het er erg indrukwekkend uitziet, zijn de voordelen voor de nieuwe technologie vrij schaars. De smartphone zit bijvoorbeeld nog steeds vast aan een kabel en het laadvermogen ligt lager dan wanneer je een reguliere laadmethode gebruikt. Tel daar het mindere laadvermogen van de iPhone 12 mini bij op en je begrijpt waarom het enthousiasme niet heel groot is.

Daar komt, met de aangepaste supportpagina, overigens nog iets bij. Apple maakt bekend dat wanneer jij als consument gebruik maakt van de Lightning-port tijdens het opladen, bijvoorbeeld voor je EarBuds, dat MagSafe met minder vermogen kan laden. Waar je normaal gesproken met 15W kan laden (iPhone 12 mini is een uitzondering dus), is het slechts mogelijk om met 7.5W te laden in deze situatie.

Reageer op artikel:
iPhone 12 mini kan opladen met MagSafe, wel met minder vermogen
Sluiten