MagSafe Duo laat steken vallen ten opzichte van de reguliere MagSafe

Door: Mark Hofman - 5 reacties
MagSafe Duo
(Afbeelding: Apple)

De MagSafe Duo werd tijdens de iPhone 12 lancering in oktober onthuld. Net als bij het reguliere model is het mogelijk om je smartphone door middel van een magneet op te laden. Het enige verschil is dat je tegelijkertijd ook je Apple Watch op kan laden.

Apple heeft zijn productpagina bijgewerkt en toont vanaf nu ook de MagSafe Duo in de Store. Handig, want daarmee komt een aanzienlijk verschil ten opzichte van het reguliere model boven water.

MagSafe Duo minder indrukwekkend dan gedacht

In de Apple Store tik je voor €45 de nieuwe MagSafe-lader op de kop. Mensen met interesse in de MagSafe Duo, waarmee je twee apparaten tegelijkertijd op kan laden, moeten €145 reserveren. Voor €100 laad je dus niet één, maar twee apparaten tegelijkertijd op. Maar dan niet met het vermogen van de reguliere MagSafe.

Apple heeft zijn productpagina bijgewerkt en laat nu dus ook gedetailleerd zien wat de MagSafe Duo te bieden heeft. Dat werd als eerste opgemerkt door journalist Mark Gurman van Bloomberg. Het viel hem namelijk direct op dat de €145 kostende MagSafe Duo met minder vermogen kan laden dan de reguliere MagSafe. Waar die laatste een vermogen van 15W haalt, moet de duurdere variant het met 11W doen.

Op de Nederlandse pagina is de informatie niet te vinden, maar op de Amerikaanse pagina wel. Op de website is te zien dat je met een 20W adapter, van €25, een vermogen van 11W behaald. Wie met meer vermogen wil werken, moet een 27W adapter aanschaffen. Hiermee is het mogelijk om een vermogen van 14W te halen tijdens het opladen. Een watt minder dan bij de reguliere MagSafe van €45.

Een vrij dure grap

De MagSafe Duo kost je dus €145 en wordt enkel geleverd met een oplaadkabel. Wie nog een oude 5W adapter in huis heeft liggen moet een nieuwe adapter kopen aangezien één uiteinde USB-C is. Dat betekent dat je voor €170 een accessoire hebt waarmee je kan laden met een vermogen van 11W. Wie meer vermogen wil hebben moet nog dieper in de buidel tasten.

Apple verkoopt namelijk geen 27W opladers, wat betekent dat je beste optie de 30W MacBook Air adapter is. Deze is voor €55 te koop in de Apple Store. In combinatie met de MagSafe Duo zou je dus €200 kwijt zijn om met een vermogen van 14W te kunnen laden. Dat is dus een watt minder dan bij de €45 kostende reguliere MagSafe.

Nu moeten we de boel uiteraard wel eerlijk verrekenen. Wie een de standaard accessoires koopt zal waarschijnlijk ook een 20W adapter nodig hebben, dus die kosten liggen dus rond de €70. Nog steeds een smak geld voor een oplader, maar wel aanzienlijk minder.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  veenbeest

  Of je laadt je iPhone gewoon op met de 5W adapter als je slaapt, geen enkel probleem. ’s Ochtends is je telefoon gewoon vol.

 • Profielfoto
  Tegenwind

  In combinatie met de MagSafe Duo zou je dus €200 kwijt zijn om met een vermogen van 14W te kunnen laden.

  😂😂😂

  Ik zal hier nog lang met een glimlach aan terugdenken iedere keer wanneer ik ’s avonds mijn telefoon oplaad met de 5W adapter i.c.m. een lightning kabeltje die ik gewoon lekker zélf op mijn telefoon aansluit.

 • Profielfoto
  Frans

  Ik zet mijn iPhone heel simpel op een dock (met Lightning adapter) in een klokradio die op het nachtkastje naast mijn bed staat en dan ga ik heerlijk slapen in de wetenschap dat ik in de ochtend een volledig opgeladen iPhone heb. Nu ik weet dat ik indertijd zoveel geld bespaard heb met de aanschaf van die klokradio ga ik nog lekkerder slapen! 😉😴

 • Profielfoto
  Loyd

  Hier idem dito; savonds voor het slapen gaan stekkertje erin en in de ochtend ook gewoon vol. En dat allemaal met m’n 5 watt ladertje😂

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Klikkerdeklik aan het snoertje naast de computer, en 20 mn. later ben ik weer voor 75% gevuld.

  Voorlopig doet het me helemaal niets, dat ‘draadloos’ laden. Je hebt er beduidend meer rotzooi voor nodig, het kost meer, en het is langzamer.