Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 10 november 2020

MagSafe Duo komt eraan: Amerikaanse waakhond geeft goedkeuring

Apples aankomende MagSafe Duo-oplader is officieel goedgekeurd door de Amerikaanse communicatiewaakhond, de FCC. Dat betekent dat de accessoire nu waarschijnlijk niet lang meer op zich laat wachten. Op de Apple-website staat nog altijd dat het product ‘binnenkort’ verkrijgbaar is.

Op de website van de FCC wordt de MagSafe Duo omschreven als een “Two Coil Charger”, met het modelnummer A2458. De fabrikant is natuurlijk Apple. Het document dat Apple aangeleverd heeft legt uit hoe je het apparaat gebruikt als draadloze oplader voor je iPhone en een Apple Watch. Het is dus de bedoeling dat je allebei de apparaten tegelijkertijd van stroom voorziet. De documenten werden afgelopen oktober aangeleverd door het bedrijf uit Cupertino en werden gisteren, op 9 november, goedgekeurd door de overheidsinstantie. Het lijkt er dus op dat de accessoire binnenkort op de markt verschijnt, in elk geval in de VS.

MagSafe Duo
De MagSafe Duo.

De MagSafe Duo-oplader

Apple kondigde de MagSafe Duo-oplader afgelopen maand aan tijdens de presentatie van de iPhone 12-lijn. Tot op heden moet het bedrijf echter nog vertellen vanaf wanneer het apparaat daadwerkelijk te koop is. Sinds vorige week staat de draadloze oplader ook op de officiële Apple-website, maar daar staat ook nog geen releasedatum vermeld. Onder de tekst Coming Soon staat wel een prijskaartje van 129 dollar. Meer dan dat weten we simpelweg nog niet, dus het is nu wachten totdat Apple meer bekendmaakt over de accessoire.

Het is moeilijk te voorspellen wanneer Apple dat doet of wanneer de accessoire dan te koop is. Het is voorgekomen dat de iPad Air 4 op 15 oktober goedkeuring kreeg van de FCC en vanaf 23 oktober officieel te koop was. Dit biedt echter geen garantie voor de toekomst, maar laat wel zien dat het bedrijf snel kan schakelen. Er zijn her en der al wel hands-on previews verschenen van de MagSafe Duo en de consensus luidt dat het prijskaartje waarschijnlijk te hoog is. Desondanks doet het apparaat wel wat je ervan verwacht.

Reageer op artikel:
MagSafe Duo komt eraan: Amerikaanse waakhond geeft goedkeuring
Sluiten