Mark Hofman
Mark Hofman OMT Specials 29 november 2020

macOS 9 in 5K: ga terug in de tijd met deze 20 wallpapers

Na een week gevuld met Black Friday-deals is het hoogtijd voor iets kosteloos. We gaan op deze zondagochtend namelijk 21 jaar terug in de tijd. De tijd waar macOS 9 een hele grote rol in speelde.

Zoals ook het geval is bij de meest recente versies van het besturingsysteem kwam macOS 9 ook met een lading achtergronden. Achtergronden die je op dit moment, in een 5K resolutie, gratis binnen kan halen.

macOS 9 achtergronden in 5K

Het zijn soms de kleine dingen die het ’em doen in het leven. Zo is het mogelijk om je moderne Mac te voorzien van een sterk staaltje nostalgie. Met behulp van machine learning is Stephen Hackett aan de slag gegaan met de achtergronden van macOS 9. Het besturingsysteem verscheen op 23 oktober 1999. Het resultaat is indrukwekkend en laat zien wat er inmiddels mogelijk is met machine learning. Het maakt niet uit of je een M1 Mac of een ouder model in je bezit hebt: deze wallpapers gaan ’em visueel zonder twijfel opknappen.

Op zijn website 512Pixels laat Stephen Hackett weten hoe hij te werk is gegaan. Zo is het hem gelukt om de originele wallpapers in bezit te krijgen, waardoor hij vervolgens aan de slag kon:

“Ik heb de originele macOS 9 installer gebruikt om de achtergronden te krijgen. Vervolgens heb ik Pixelmator Pro’s ML Super Resolution tool gebruikt op mijn nieuwe M1 Macbook Air.”

Het resultaat mag er zeker zijn, want de 20 wallpapers van macOS 9 zijn omgetoverd tot ware kunstwerken in een 5K resolutie. Stephen Hackett is een liefhebber en stelt alle twintig achtergronden geheel gratis beschikbaar. Interesse om ze te downloaden en op je eigen Mac te installeren? Dan is deze link het bezoeken meer dan waard! 

macOS 9 achtergrond
UFO

Meer achtergronden?

Zin om je Apple-apparaten te voorzien van een nieuwe achtergrond, dan zijn er op onze website ook zeker genoeg artikelen te vinden met wallpapers. Zo vind je op onze website onder andere:

Welke wallpaper staat altijd bij jou ingesteld? Plaats ze hieronder in de reacties en wellicht maken we er binnenkort een toffe verzameling van!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS 9 in 5K: ga terug in de tijd met deze 20 wallpapers
Sluiten