Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 17 november 2020

M1-benchmark tests rollen binnen: kan Apple de hoge verwachtingen waarmaken?

Meer klanten krijgen hun MacBooks met de nieuwe Silicon-chipset van Apple binnen, waardoor er meer tests uitgevoerd worden. Zo is er nu een benchmarktest uitgevoerd door een gebruiker op een populair Apple-forum. Dit gebruiker heeft een M1 MacBook Air met 256 GB aan opslagruimte op de solid state drive.

Uit de benchmark, die door de gebruik zelf uitgevoerd is, blijkt inderdaad dat de solid state drive (ssd) in de nieuwe MacBook Air met een M1-chipset ongeveer twee keer zo snel is als het voorgaande model. Dit model behaalt schrijfsnelheden van 2190 MB per seconde en leessnelheden van 2675 MB per seconde. Toen Apple de nieuwe, zelf ontwikkelde processor aankondigde, werd er een prestatieboost beloofd. Het bedrijf uit Cupertino liet toen weten dat dit te danken is aan de opslagcontroller, evenals de nieuwe flashtechnologie. Destijds werd geclaimd dat de nieuwe ssd twee keer sneller moet zijn dan gebruikers tot dan toe gewend waren.

MacBook Air M1-testuitslag

MacBook Air met M1-chip twee keer zo snel

En dat is goed nieuws voor iedereen die bereid is te investeren in de nieuwe Mac-producten van de iPhone-maker. Niet alleen omdat de verhoogde snelheid zorgt voor een betere gebruikerservaring, maar ook omdat het 2019-2020-model van de voorgaande de MacBook Air bekritiseerd werd om z’n langzamere solid state drive in vergelijking met het model uit 2018. Voor die Air geldt dat de schrijfsnelheden neerkomen op 1319 MB per seconde, terwijl de leessnelheden neerkomen op 1007 MB per seconde.

In zijn eigen topic deelt gebruiker abbotsford1980 nog enkele bevindingen. Zo is Microsoft Teams nu sneller dan op welke Mac dan ook en toont de webcam kristalhelder beeld. De persoon laat weten dat je er wel voor moet zorgen dat je software helemaal up to date is, zodat je overal van kunt profiteren. Ook is abbotsford1980 ontzettend blij met z’n aankoop. Hier bekijk je de benchmark voor alle technische details.

Reageer op artikel:
M1-benchmark tests rollen binnen: kan Apple de hoge verwachtingen waarmaken?
Sluiten