Night
Night Nieuws 11 november 2020

Kuo: Geen iPhone SE 3 in eerste helft 2021

Volgens Ming-Chi Kuo, de man met een grote glazen bol wat nieuwe Apple producten betreft,  zal er in de eerste helft van 2021 geen nieuwe iPhone SE komen. Mogelijk kan er wel een ‘SE3’ in de tweede helft van 2021 arriveren, maar dat zal dan geen upgrade worden van het model van dit jaar. De iPhone 13-serie blijft daarnaast gewoon op schema voor een release in september 2021.

Apple heeft begin dit jaar de naam iPhone SE nieuw leven ingeblazen, vier jaar na het debuut van het oorspronkelijke model. Apple rustte die nieuwe iPhone SE uit met de A13 Bionic SoC, maar was met een vanaf-prijs van € 489,00 volgens iPhone-normen redelijk geprijsd. De SE2 had dezelfde buitenkant als de iPhone 8, waarvan het ontwerp alweer uit 2014 dateert, en de iPhone 6. Desalniettemin was het met zijn 138,4 mm de kleinste iPhone, totdat Apple de iPhone 12 mini uitbracht.

Hiermee werden twee wensen van klanten vervult: Een kleinere iPhone én een iPhone voor een redelijke prijs. Vanzelfsprekend werd dit toestel direct één van de meest verkochte iPhones in lange tijd.

iPhone SE 2020 001
De iPhone SE heeft voldoende paardenkracht om de komende tijd ongewijzigd mee te gaan (klik/tap voor groter).

Niet snel een nieuwe SE

Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo mogen we, ondanks de populariteit van het huidige model, niet snel een nieuwe iPhone SE verwachten. Kuo beweert in een rapport dat we niet mogen verwachten dat Apple in de eerste helft van 2021, of binnen een jaar na de aankondiging van de tweede generatie iPhone SE, een nieuw model uitbrengt. In plaats daarvan gelooft Kuo dat Apple in de tweede helft van het jaar een iPhone SE van de derde generatie zou kunnen aankondigen.

Het is echter onduidelijk wanneer dat precies zou kunnen zijn en óf Apple überhaupt nog een goedkope iPhone gaat toevoegen aan de huidige productlijn. Ook valt het nog te bezien welke vorm de volgende iPhone SE zal krijgen. De iPhone SE blijft voorlopig Apple’s goedkoopste iPhone. Hoewel hij slechts honderd euro scheelt met de iPhone XR, die weliswaar is uitgerust met Face ID, moet die laatste het qua paardenkrachten het toch flink afleggen tegen de SE2.

Apple stelt dat het chassis, dat voor de iPhone SE wordt gebruikt, de ‘meest populaire maat’ is. Een model van de derde generatie zou dus mogelijk alleen bijgewerkte hardware krijgen binnen hetzelfde ontwerp.

iPhone 13 gewoon op schema

Tenslotte stelt Kuo dat Apple op schema ligt om de iPhone 13, vermoedelijk begin september, te presenteren. Volgens de analist krijgt de iPhone 13 Pro geüpgradede camera’s en blijft het ontwerp gelijk aan de huidige iPhone 12 serie.

Reageer op artikel:
Kuo: Geen iPhone SE 3 in eerste helft 2021
Sluiten