Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 17 november 2020

Door Jobs gesigneerde Apple II Plus deksel voor bizar bedrag onder de hamer

Wie altijd al eens een uniek stukje Apple geschiedenis in huis wilde hebben heeft geluk. Een door Steve Jobs en Steve Wozniak gesigneerde Apple II Plus deksel gaat onder de hamer voor de echte verzamelaars onder ons.

Het geintje kost je misschien $30.000, maar dan heb je wel wat!

Apple II Plus deksel onder de hamer

Als echte Apple liefhebber kan het zeker leuk zijn om een stukje van de rijke geschiedenis van het bedrijf bij je te dragen. Of je hem nu in je zak hebt zitten of in de woonkamer hebt staan: voor de echte verzamelaar is het fantastisch. Ook al moet je daarvoor echt even diep in de buidel tasten.

Via website 9to5Mac zijn we zo’n stukje Apple-geschiedenis tegen het lijf gelopen. Doyle verkoopt namelijk de deksel van de Apple II Plus. En niet zomaar een deksel, maar eentje die gesigneerd is door niemand minder dan Steve Jobs en Steve Wozniak.

Apple II Plus deksel
De deksel

Deze speciale versie van de Apple II Plus is speciaal klaargemaakt voor Thomas Earl Neudecker II van de Universiteit van Pittsburg. De deksel werd overhandigd tijdens het lanceringsevenement van de Macintosh op 24 januari 1984. De deksel is helemaal bijzonder om dat Steve Jobs en Wozniak dit soort dingen bijna nooit deden. Een jaar later stopte Steve Jobs bij Apple en richtte hij NeXT op. Op dat moment hadden Jobs en Wozniak ook slaande ruzie.

Thomas Neudecker II

Thomas Neudecker II was destijds een professor aan de Universiteit van Pittsburg. Hij stond aan het hoofd van verschillende projecten zoals de onderzoek naar de impact van technologie in K12-scholen. Tijdens de onthulling van de Macintosh, in 1984, had Neudecker zijn eigen Apple II Plus deksel meegenomen om deze door de heren te late ondertekenen.

Vanaf 24 november 2020 kan er geboden worden op de deksel. De verwachting is dat deze tussen de 20.000 en 30.000 dollar oplevert.

Reageer op artikel:
Door Jobs gesigneerde Apple II Plus deksel voor bizar bedrag onder de hamer
Sluiten