Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 4 november 2020

iPhone 5c benoemd als ‘vintage’-product, krijgt minder ondersteuning

Apple heeft deze week de iPhone 5c toegevoegd aan de lijst met producten die als ‘vintage’ en ‘verouderd’ gezien worden. De eerste kleurrijke iPhone van het bedrijf kan in het vervolg dus niet meer rekenen op uitgebreide ondersteuning. Mocht je er dus nog één gebruiken, dan moet je daar in het vervolg rekening mee houden.

Op zijn eigen website beschrijft Apple dat een product, ongeacht het type, wordt gezien als verouderd wanneer het de afgelopen vijf jaar niet meer verkocht is. Dit geldt dus voor alle Apple-producten, zoals de Mac, iPhone, iPad, iPod, Apple TV en verschillende accessoires. In het verleden was het zo dat dergelijke producten vaak helemaal niet meer konden rekenen op ondersteuning wanneer je er eentje mee naar een winkel nam, maar daar is de fabrikant op teruggekomen. Sinds 2018 is het zo dat producten die op deze lijst staan een beperkte ondersteuning krijgen, maar je hoeft niet op eenzelfde support als bij nieuwe producten te rekenen.

iPhone 5c
De iPhone 5c

iPhone 5c is nu vintage

Nu is het zo dat voor dergelijke producten, waaronder dus de iPhone 5c, geldt dat de ondersteuning blijft zolang de benodigde onderdelen beschikbaar zijn. Het maakt dan niet uit of je bij een Apple Store of een geautoriseerd verkooppunt naar binnen wandelt. Dat blijkt uit de volgende tekst op de website.

Vintage products are those that have not been sold for more than 5 and less than 7 years ago. Mac, iPhone, iPad, iPod, and Apple TV vintage products continue to receive hardware service from Apple service providers, including Apple Retail Stores, subject to availability of inventory, or as required by law.

De iPhone 5c werd in september 2013 geïntroduceerd als een goedkopere versie van de iPhone 5. Aan boord zit een A6-chip, evenals een 4 inch LCD-scherm en een camera van acht megapixel. De achterkant is gemaakt van glossy plastic, verkrijgbaar in vijf kleuren; wit, blauw, groen, roze en geel. In 2022 wordt deze iPhone helemaal overbodig verklaard, waardoor heel de technische ondersteuning wegvalt.

Reageer op artikel:
iPhone 5c benoemd als ‘vintage’-product, krijgt minder ondersteuning
Sluiten