Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 9 november 2020

iPhone 13 krijgt waarschijnlijk een veel betere ultrawide-camera

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan krijgt de iPhone 13 een betere ultrawide-camera in het cameravierkant achterop. De camera moet onder meer een grotere f/1.8-opening krijgen, evenals autofocus. Uiteraard heeft Apple niet gereageerd op het gerucht, aangezien het bedrijf dat zo goed als nooit doet.

Apple hanteerde voor de release van de nieuwe iPhone-lijn een nieuwe strategie. Zo zijn er nu vier iPhone 12-modellen beschikbaar. Ook is het zo dat het duurste model, de iPhone 12 Pro Max, een beter camerasysteem heeft dan de andere drie versies. Zo beschikt de Pro Max bijvoorbeeld over een krachtigere telelens en een hoofdcamera met een grotere sensor, in vergelijking met de andere iteraties. Voor de volgende lijn, de iPhone 13, lijkt het er nu op dat Apple de ultrawide-lens van een upgrade wil voorzien. Dat geldt niet alleen voor het duurste model, maar alle aanstaande versies zouden hiervan moeten profiteren.

iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max
De iPhone 12-serie vergeleken

‘iPhone 13 met beter camerasysteem’

Dat meldt althans analist Ming-Chi Kuo, die Apple nauwlettend in de gaten houdt (via Macrumors). De analist is van mening dat Apple in 2021 wederom vier iPhone-modellen gaat uitbrengen. Echter, in tegenstelling tot de huidige versies, zouden alle vier de iPhone 13-smartphones dus worden voorzien van de ultrawide-camera-upgrade. Die camera beschikt onder meer over een opening van f/1.8, een 6-elementlens en ondersteuning voor autofocus. Ter vergelijking: de iPhone 12-lijn heeft een f/2.4-opening en een 5-elementlens.

Met een grote lensopening kan er veel meer licht doorgelaten worden, waardoor de digitale fotocamera veel meer data kan opvangen en foto’s veel gedetailleerd gepresenteerd kunnen worden. Dat geldt natuurlijk ook voor video’s. Dit komt een hoop content ten goede, waaronder foto’s en video’s die in het donker zijn opgenomen. Kuo voegt hieraan toe dat hetzelfde camerasysteem ook aanwezig zal zijn in de 2022-modellen, die we nu maar even omdopen tot de iPhone 14. Largan Precision, een cameralensmoduleleverancier uit Taiwan, wordt naar verluidt de hoofdleverancier.

Reageer op artikel:
iPhone 13 krijgt waarschijnlijk een veel betere ultrawide-camera
Sluiten