iPhone 13 Pro-modellen krijgen LTPO-scherm met lager stroomverbruik

Door: Jeroen Kraak - 5 reacties
iPhone 12 Pro
(Afbeelding: Apple)

Hoewel de iPhone 12 net uit is, gaan er nu alweer geruchten over de iPhone 13. De Pro krijgt als we ze moeten geloven een speciaal LTPO-scherm.

Dat meldt het Koreaanse The Elec. Volgens het medium krijgen de twee duurdere modellen het nieuwe LG OLED-scherm met LPTO, wat staat voor low-temperature polycrystalline oxide. Het grote voordeel hiervan is dat het scherm minder energie verbruikt. Het regelt beter het aan- en uitschakelen van de pixels op een scherm.

ProMotion op de iPhone 13 Pro

Door deze efficiëntere technologie zijn er verschillende toepassingen mogelijk. De meest voor de hand liggende is natuurlijk een langere accuduur. Ook zouden nieuwe functies als ProMotion of always-on display mogelijk zijn, omdat er minder energie wordt verbruikt.

Verschillende analisten zeggen dat LTPO essentieel is voor de plannen die Apple heeft om ProMotion toe te passen. ProMotion zorgt ervoor dat er een variabele refresh rate is tot 120 Hz voor soepelere content. Apple past de techniek al toe sinds de iPad Pro in 2017, maar durft het nog niet aan de iPhone. Het maakt zich zorgen over de accuduur.

De toepassing van LTPO

Apple gebruikt de LTPO-techniek al in de Apple Watch Series 5 en 6. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat het scherm altijd aanstaat door middel van always-on display. Door de nieuwe techniek heeft het scherm gewoon dezelfde batterijduur als hun voorganger (zo’n 18 uur).

Dezelfde LTPO-techniek wordt wel al in smartphones toegepast. Zo maken de Samsung Galaxy Note 20 Ultra en de Z Fold 2 al gebruik van variabele refresh rates voor hun scherm. De twee duurdere versies van de iPhone 13 zullen daar dus waarschijnlijk bijkomen. Overigens kwamen over die modellen wat meer nieuws. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo komt het bedrijf ook volgend jaar weer met vier modellen in hetzelfde formaat als van de iPhone 12. Ook gaf hij een update over de camera van het nieuwe model.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Wat een ge…. nu al praten over toestellen van straks? Dat betekent eigenlijk dat de huidige of net uitgebrachte toestellen niet goed zijn en zeker niet State of art. Snapt Apple niet dat non-info is. Opgeklopte lucht. Fijn voor klanten die net de IPhone 12, een van de VIER, gaan kopen of hebben gekocht. Volgend jaar komt een beter toestel uit, eigenlijk het toestel dat wij dit jaar wilden brengen.

 • Profielfoto
  Hyrax

  Snapt Apple niet dat non-info is.

  Ja want het is ook echt Apple die naar buiten komt en zegt HEE JONGENS LUISTER DAN, VOLGEND JAAR HEBBEN WE X EN Y OP HET TOESTEL…

  #not

 • Profielfoto
  Prometheus

  @Pruus
  Daar komt ook nog bij dat ze misschien zelfs twee jaar vooruitwerken.
  Dus misschien zijn ze ook al met de opvolger van de opvolger bezig. Ze hebben tijd nodig om ze te ontwikkelen. Dus technisch gezien loop je altijd achter de feiten aan! Maar bedrijven kunnen geen producten op de markt brengen die niet af zijn! En de iPhones worden toch elk jaar beter?! Dat is een gegeven! Dus ik snap jouw reactie niet helemaal…

 • Profielfoto
  Kevin

  Ik wacht mooi nog een jaar. Hopelijk dan een toestel met LTPO scherm en TouchID.

 • Profielfoto
  Rob176

  De commercie is er juist op gericht steeds nieuwe dingen te ontwikkelen.

  Dat houdt de verkoop gaande.

  Maakt niet uit of het een telefoon, auto, fiets of whatever is.

  Er zijn nou eenmaal mensen die altijd het “nieuwste” willen hebben.

  Leve de handel.