Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 10 november 2020

iPhone 13 Pro-modellen krijgen LTPO-scherm met lager stroomverbruik

Hoewel de iPhone 12 net uit is, gaan er nu alweer geruchten over de iPhone 13. De Pro krijgt als we ze moeten geloven een speciaal LTPO-scherm.

Dat meldt het Koreaanse The Elec. Volgens het medium krijgen de twee duurdere modellen het nieuwe LG OLED-scherm met LPTO, wat staat voor low-temperature polycrystalline oxide. Het grote voordeel hiervan is dat het scherm minder energie verbruikt. Het regelt beter het aan- en uitschakelen van de pixels op een scherm.

ProMotion op de iPhone 13 Pro

Door deze efficiëntere technologie zijn er verschillende toepassingen mogelijk. De meest voor de hand liggende is natuurlijk een langere accuduur. Ook zouden nieuwe functies als ProMotion of always-on display mogelijk zijn, omdat er minder energie wordt verbruikt.

Verschillende analisten zeggen dat LTPO essentieel is voor de plannen die Apple heeft om ProMotion toe te passen. ProMotion zorgt ervoor dat er een variabele refresh rate is tot 120 Hz voor soepelere content. Apple past de techniek al toe sinds de iPad Pro in 2017, maar durft het nog niet aan de iPhone. Het maakt zich zorgen over de accuduur.

De toepassing van LTPO

Apple gebruikt de LTPO-techniek al in de Apple Watch Series 5 en 6. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat het scherm altijd aanstaat door middel van always-on display. Door de nieuwe techniek heeft het scherm gewoon dezelfde batterijduur als hun voorganger (zo’n 18 uur).

Dezelfde LTPO-techniek wordt wel al in smartphones toegepast. Zo maken de Samsung Galaxy Note 20 Ultra en de Z Fold 2 al gebruik van variabele refresh rates voor hun scherm. De twee duurdere versies van de iPhone 13 zullen daar dus waarschijnlijk bijkomen. Overigens kwamen over die modellen wat meer nieuws. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo komt het bedrijf ook volgend jaar weer met vier modellen in hetzelfde formaat als van de iPhone 12. Ook gaf hij een update over de camera van het nieuwe model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 13 Pro-modellen krijgen LTPO-scherm met lager stroomverbruik
Sluiten