Night
Night Nieuws 7 november 2020

iPhone 12 toch niet voor iedereen ‘pais en vree’

De iPhone 12 is nu twee weken uit en over het algemeen zijn de recensies lovend. Helaas is dat niet voor iedereen het geval, want ook de nieuwste iPhone blijkt her en der voor problemen te zorgen. Diverse gebruikers klaagden al over schade aan de behuizing en problemen met SMS berichten. De laatste klachtenronde heeft betrekking op het beeldscherm.

Al in de eerste week na de release van de iPhone 12 verschenen er klachten over schade aan de behuizing en het glas aan de achterkant van de nieuwe vlaggenschepen van Apple. Een week later verschenen meldingen van gebruikers die geplaagd werden door een SMS probleem. SMS-groepsberichten konden niet langer worden weergegeven of bezorgd.

Nu blijkt dat de er nog een derde probleem is bijgekomen voor de iPhone 12: gebruikers van de nieuwste iPhone meldden ditmaal dat het display van hun peperdure smartphone voor problemen zorgt.

Geelzweem op iPhone 12
In vergelijk met de iPhone 11 heeft de iPhone 12 een duidelijke geelzweem (klik/tap voor groter).

Incident of productiefout?

Reddit-gebruikers en op bezoekers van het Macrumors-forum melden dat het display van hun iPhone 12 of 12 Pro een geelzweem vertonen. Voordat je denkt dat dit ook bij jour iPhone 12 het geval is, is het wellicht de moeite waard om eerste de instellingen te bekijken. Dat scheelt je een gênant bezoek aan de dichtstbijzijnde Apple Store.

Als je namelijk Night Shift of True Tone op je iPhone hebt geactiveerd, krijgt het scherm opzettelijk een gele tint. Deze functie kun je weer uitschakelen onder Instellingen → Display en Helderheid. Als het scherm dan nog steeds een duidelijke geelzweem vertoont, kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met Apple om de iPhone te laten vervangen. Kleinere afwijkingen in de kalibratie en de kleurweergave van het OLED-beeldscherm vallen echter onder de toleranties die Apple hanteert, volgens NotebookCheck.

iPhone 12 vertoont geelzweem (reddit)
De rechter iPhone 12 vertoont een duidelijke geelzweem (klik/tap voor groter).

Het goede nieuws is dat het tot dusver bij alle gemelde klachten om geïsoleerde gevallen lijkt te gaan. Het is daarom op dit moment nog te vroeg om te spreken van productiefout, maar we houden het wel in de gaten.

Afgelopen zomer klaagden iPhone gebruikers ook al over een kleurzweem op het scherm. Toen handelde het over een groenzweem, vooral in donkere omgevingen. Hier bleek het echter niet te gaan om een defect display, maar het gevolg te zijn van een bug in iOS 13.5. Of de huidige geelzweem ook wordt veroorzaakt door iOS of dat het probleem daadwerkelijk bij het scherm ligt, is nu dus nog niet duidelijk.

Ervaar jij ook problemen met je nieuwe iPhone 12? Laat het ons dan weten in de reacties hieronder.

Reageer op artikel:
iPhone 12 toch niet voor iedereen ‘pais en vree’
Sluiten