Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 19 november 2020
Leestijd: 2 minuten

iPhone 12: probleem met scherm volgens Apple opgelost na update

Heb je een probleem met het scherm van jouw iPhone 12? Dan ben je niet de enige. Toch hoef je deze niet te vervangen.

Terwijl de iPhone 12 en 12 Pro al een aantal weken verkrijgbaar zijn, zijn sinds een week ook de iPhone 12 mini en de 12 Pro Max verkrijgbaar. Voor sommige gebruikers blijkt hun aankoop niet vlekkeloos te zijn.

Problemen met het scherm

Zoals we wel vaker zien bij de lancering van nieuwe telefoons worden ook bij de iPhone 12 schermproblemen gemeld. In een intern document dat in handen is gekomen van Macrumours blijkt dat Apple de problemen met het scherm erkent.

De problemen met het iPhone 12-scherm kunnen in verschillende hoedanigheden voorkomen. Zo kan het zijn dat het knippert, sommige delen oplichten of dat er een groene of grijze gloed is.

Apple erkent de problemen met de iPhone 12

Over de problemen heeft Apple nu een document gedeeld met Apple Authorized Service Providers. Daarin stelt het dat het op de hoogte is van de problemen en dat het bedrijf deze nu verder onderzoekt. Het adviseert de technici dan ook om deze telefoons niet te repareren. In plaats daarvan moeten gebruikers de iPhone 12 updaten naar de laatste versie van iOS. Apple gaat er dus vanuit dat het de problemen kan oplossen door middel van een update.

Problemen met het scherm zijn niet nieuw voor Apple. Bij de iPhone 11, 11 Pro en de 11 Pro Max had Apple een zelfde soort probleem. Hierbij hadden sommige schermen een grijze of groene gloed. Deze problemen werden opgelost bij iOS 13.6.1.

Volgens berichten op verschillende fora komt het probleem voor als de helderheid van het scherm op 90 procent of lager staat. De problemen zouden ontstaan zijn na de installatie van iOS 14.1 en 14.2. Soms kunnen die echter ook ineens verdwijnen.

Waneer de problemen dus echt opgelost zullen zijn, is dus nog onbekend. Hopelijk is dat sneller dan wachten op iOS 14.6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 12: probleem met scherm volgens Apple opgelost na update
Sluiten