iPhone 12: probleem met scherm volgens Apple opgelost na update

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
Apple iPhone 12 mini
(Afbeelding: Apple)

Heb je een probleem met het scherm van jouw iPhone 12? Dan ben je niet de enige. Toch hoef je deze niet te vervangen.

Terwijl de iPhone 12 en 12 Pro al een aantal weken verkrijgbaar zijn, zijn sinds een week ook de iPhone 12 mini en de 12 Pro Max verkrijgbaar. Voor sommige gebruikers blijkt hun aankoop niet vlekkeloos te zijn.

Problemen met het scherm

Zoals we wel vaker zien bij de lancering van nieuwe telefoons worden ook bij de iPhone 12 schermproblemen gemeld. In een intern document dat in handen is gekomen van Macrumours blijkt dat Apple de problemen met het scherm erkent.

De problemen met het iPhone 12-scherm kunnen in verschillende hoedanigheden voorkomen. Zo kan het zijn dat het knippert, sommige delen oplichten of dat er een groene of grijze gloed is.

Apple erkent de problemen met de iPhone 12

Over de problemen heeft Apple nu een document gedeeld met Apple Authorized Service Providers. Daarin stelt het dat het op de hoogte is van de problemen en dat het bedrijf deze nu verder onderzoekt. Het adviseert de technici dan ook om deze telefoons niet te repareren. In plaats daarvan moeten gebruikers de iPhone 12 updaten naar de laatste versie van iOS. Apple gaat er dus vanuit dat het de problemen kan oplossen door middel van een update.

Problemen met het scherm zijn niet nieuw voor Apple. Bij de iPhone 11, 11 Pro en de 11 Pro Max had Apple een zelfde soort probleem. Hierbij hadden sommige schermen een grijze of groene gloed. Deze problemen werden opgelost bij iOS 13.6.1.

Volgens berichten op verschillende fora komt het probleem voor als de helderheid van het scherm op 90 procent of lager staat. De problemen zouden ontstaan zijn na de installatie van iOS 14.1 en 14.2. Soms kunnen die echter ook ineens verdwijnen.

Waneer de problemen dus echt opgelost zullen zijn, is dus nog onbekend. Hopelijk is dat sneller dan wachten op iOS 14.6.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  leovanh

  Update 14.2.1 lost het probleem inderdaad op, althans op mijn 12 mini.

 • Profielfoto
  fransvandam

  Probleem nu juist verslechterd. Heb iPhone 12 Pro Max. Zwart heeft een grijze waas en het scherm heeft van links naar rechts een kleurverloop. Heb zaterdag een afspraak bij Genius Bar. Ga m inwisselen.

 • Profielfoto
  pruus

  Jongens, niet zo zeuren. Er komen nog een paar updates, en in mei werkt het prima. DNA krijgen we versie 15, die is nog beter. Hoewel nog wel een paar bugs. Maar die lossen we op als we de nieuwe toestellen volgend jaar uitbrengen. Ik wacht nog even. Toch elke keer is er wel wat. De early adopters hebben er last van, maar zorgen er wel voor, tegen de tijd dat ik ga kopen, dat de meeste problemen opgelost zijn. Dus dank voor het kopen.