iPhone 12 Pro verslaat Note 20 Ultra als snelste smartphone van de markt

Door: Jelle van Es - 8 reacties
iPhone 12 Pro
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De iPhone 12 Pro is net als zijn kleinere broertje de 12 al een tijdje op de markt. En veel consumenten zijn er behoorlijk tevreden mee. Maar nu blijk dat de smartphone ook goed scoort op het gebied van prestaties.

De mensen van PhoneBuff hebben een klein onderzoek opgestart. Daarbij hebben ze Samsung Note 20 Ultra vergeleken met de iPhone 12 Pro. En daaruit blijkt dat de laatste sneller is.

iPhone 12 Pro is snel

En eigenlijk is dat wel opmerkelijk. Als je op papier de iPhone 12 Pro vergelijkt met de Samsung Note 20 Ultra, dan heeft die laatste qua specificaties een aantal sterkere punten. Zo is die smartphone uitgerust met 12GB aan RAM, terwijl de 12 Pro het maar met 6GB doet. In de test moeten de smartphones een aantal series aan apps openen en daarbij dingen doen. Door dat met een stopwatch bij te houden, kun je zien hoeveel het verschil is. Qua apps moet je denken aan apps die veel gebruikt worden voor je social media, maar ook de camera app, verschillende apps van Microsoft en Adobe en een aantal games. Hieronder zie je de video waarin de twee smartphones met elkaar worden vergeleken.

In de test wordt er gewerkt in twee rondes. In de eerste ronde worden alle apps voor het eerst geopend. Daarbij begint de Samsung Note 20 Ultra iets sneller, maar al snel zie je dat de iPhone 12 Pro hem inhaalt. De eerste ronde wordt door de smartphone van Apple afgelegd in 1 minuut en 41 seconden. Dat is zo’n 14 seconden dan de smartphone van Samsung, die er 1 minuut en 55 seconden over doet. In de tweede ronde lopen de apps al op de achtergrond en is het verschil kleiner. De 12 Pro doet over die ronde slechts 42 seconden, terwijl de Note 20 Ultra met 46 seconden niet veel langzamer was.

Een nieuwe koning

En doordat de iPhone 12 Pro de Samsung Note 20 Ultra verslaat, is de eerste de snelste smartphone in deze test. De Note 20 Ultra was namelijk de huidige recordhouder. Het is volgens PhoneBuff zo’n 20 maanden geleden dat een iPhone als beste uit de test kwam. Wil je weten wat van de nieuwste smartphone vinden? Lees dan hier onze review.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, maar…;) Er zit dan ook een leuke complete telefoon prijsverschil tussen de 256GB modelletjes van deze twee.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  [Aangepast door moderator – voldeed niet aan huisregels]

  Ik rijd een LADA en mijn nicht een Audi.

  Dat is kwa prijs appels met peren vergelijken.

 • Profielfoto
  hansz

  Alleen mensen die er echt niks van snappen vergelijken nog steeds de specificaties van een Android toestel en een iPhone met elkaar.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  iMac Lover op 5 november 2020 14:19
  Ik rijd een LADA en mijn nicht een Audi.

  Dat is kwa prijs appels met peren vergelijken.

   

  iPhone 12 Pro €1159, Samsung Galaxy Pro €949.

  Dat is niet bepaald een Lada vergelijken met een Audi.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  En in de praktijk maakt het voor 99% van de mensheid geen bal uit, en is een iPhone 6nog snel genoeg.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Om echt eerlijk te vergelijken zou je de 12 Pro Max 256 (€ 1.379,-) tegenover de Note 20 Ultra 256 (straatprijs € 1039,-) moeten zetten. Maar ja die eerste is er nog niet.

  En die Samsung zakt sneller in prijs dan een iPhone stijgt in prijs. .;) Dus straks met Black Friday ga je die voor nog minder vinden.

 • Profielfoto
  pruus

  En toch blijf ik de notch errug lelijk vinden. En inderdaad, je kunt voor een iPhone elke twee jaar een nieuwe andere kopen. Natuurlijk, appels met peren. Dan zou je een bredere review moeten doen, scherm, uitbreidbaarheid, connectivity, valbescherming en meer. Verhaal ligt erg veel nadruk op snelheid, terwijl de huidige middelmaat telefoon meer op jou zit te wachten dan jij op de telefoon zit te wachten, of je wacht op een gesprek. Jongens, stop toch eens met dit vergelijken. Lijkt een beetje op jongens in de douche. Ik heb de grootste, kleinste, snelste.

 • Profielfoto
  donut

  Alle applicaties openen en een verschil van een paar seconden op een totaaltijd van bijna 2 minuten…

  Who cares?

  En de test heeft niets te maken met normaal gebruik.