Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 5 november 2020

iPhone 12 Pro verslaat Note 20 Ultra als snelste smartphone van de markt

De iPhone 12 Pro is net als zijn kleinere broertje de 12 al een tijdje op de markt. En veel consumenten zijn er behoorlijk tevreden mee. Maar nu blijk dat de smartphone ook goed scoort op het gebied van prestaties.

De mensen van PhoneBuff hebben een klein onderzoek opgestart. Daarbij hebben ze Samsung Note 20 Ultra vergeleken met de iPhone 12 Pro. En daaruit blijkt dat de laatste sneller is.

iPhone 12 Pro is snel

En eigenlijk is dat wel opmerkelijk. Als je op papier de iPhone 12 Pro vergelijkt met de Samsung Note 20 Ultra, dan heeft die laatste qua specificaties een aantal sterkere punten. Zo is die smartphone uitgerust met 12GB aan RAM, terwijl de 12 Pro het maar met 6GB doet. In de test moeten de smartphones een aantal series aan apps openen en daarbij dingen doen. Door dat met een stopwatch bij te houden, kun je zien hoeveel het verschil is. Qua apps moet je denken aan apps die veel gebruikt worden voor je social media, maar ook de camera app, verschillende apps van Microsoft en Adobe en een aantal games. Hieronder zie je de video waarin de twee smartphones met elkaar worden vergeleken.

In de test wordt er gewerkt in twee rondes. In de eerste ronde worden alle apps voor het eerst geopend. Daarbij begint de Samsung Note 20 Ultra iets sneller, maar al snel zie je dat de iPhone 12 Pro hem inhaalt. De eerste ronde wordt door de smartphone van Apple afgelegd in 1 minuut en 41 seconden. Dat is zo’n 14 seconden dan de smartphone van Samsung, die er 1 minuut en 55 seconden over doet. In de tweede ronde lopen de apps al op de achtergrond en is het verschil kleiner. De 12 Pro doet over die ronde slechts 42 seconden, terwijl de Note 20 Ultra met 46 seconden niet veel langzamer was.

Een nieuwe koning

En doordat de iPhone 12 Pro de Samsung Note 20 Ultra verslaat, is de eerste de snelste smartphone in deze test. De Note 20 Ultra was namelijk de huidige recordhouder. Het is volgens PhoneBuff zo’n 20 maanden geleden dat een iPhone als beste uit de test kwam. Wil je weten wat van de nieuwste smartphone vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
iPhone 12 Pro verslaat Note 20 Ultra als snelste smartphone van de markt
Sluiten