Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 23 november 2020

iPhone 12 Pro Max ligt open en bloot: wat valt er te zien dankzij iFixit?

De redactie van iFixit heeft de iPhone 12 Pro Max opengemaakt, waardoor alles bloot komt te liggen. Zo zien we onder hoe meer hoe groot de accu en de camera van de smartphone zijn. De groothoekcamera neemt bijvoorbeeld heel veel ruimte in beslag.

iFixit heeft zijn bevindingen kenbaar gemaakt in een onlangs gepubliceerde blogpost op zijn eigen website. Zo is onder meer goed te zien hoe groot de accu in de iPhone 12 Pro Max is en zien we dat deze een opmerkelijke vorm heeft. De vorm van de accu neemt namelijk de letter L aan en eist daardoor een gigantische hoeveelheid ruimte op in de behuizing. Dit komt niet vaak voor in iPhone-modellen, aangezien de andere versies van de iPhone 12 beschikken over een rechthoekige variant.

iPhone 12 Pro Max opengemaakt

Daarnaast wordt er veel nadruk gelegd op het camerasysteem van de iPhone 12 Pro Max. De standaardsensor voor groothoekfoto’s is nu veel groter in vergelijking met andere iPhones. Ook is duidelijk te zien dat er magneten om de lens zitten. Die magneten zijn onderdeel van de beeldstabilisatietechnologie die Apple in de iPhone gestopt heeft. Daarmee voorkom je dat foto’s snel bewogen zijn of video’s heel erg trillen.

iPhone 12 Pro Max onderdelen
iPhone 12 Pro Max-onderdelen

Doordat de sensor van de groothoekcamera nu groter is, is dat mogelijk meteen de reden waarom Apple niet in staat was de sensor ook op te nemen in de iPhone 12 Pro. De 12 Pro is namelijk kleiner dan de 12 Pro Max. Uit het artikel:

Unmasked, the iPhone 12 Pro Max’s primary (wide-angle) sensor is… large. Not unlike the phone it lives in. Sometimes we’re skeptical when a “Pro” feature only makes it into a larger, more expensive model. But there’s a decent chance this sensor wouldn’t fit in the cramped corner of the smaller iPhone 12 Pro without compromises. This sensor dwarfs the iPhone 12’s. It’s 47% larger but with the same 12 MP resolution, so each pixel is larger and captures more light.

Wil je meer lezen of zien op de teardown van de iPhone 12 Pro Max? Het artikel lees je op de website, terwijl je hieronder ook de video kunt bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12 Pro Max ligt open en bloot: wat valt er te zien dankzij iFixit?
Sluiten