Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 18 november 2020

iPhone 12 Pro Max zet met imposant beeldscherm 11 records op zijn naam

De iPhone 12 Pro Max heeft op papier een uiterst imposant beeldscherm. Het is in de praktijk overigens vaak de vraag of zo’n beeldscherm net zo imposant is al beweerd wordt. Iets waar we bij de iPhone 12 Pro Max ons geen zorgen over hoeven te maken.

DisplayMate heeft het beeldscherm van de Pro Max goed onderzocht en getest. Het resultaat? De smartphone zet 11 records op zijn naam en wordt gezien als de beste van de hele markt.

iPhone 12 Pro Max heeft het beste beeldscherm

Met de iPhone 12 Pro Max heeft Apple zijn grootste, en meest indrukwekkende, beeldscherm ooit op de markt gebracht. Het bedrijf uit Cupertino pas de Super Retina XDR technologie van de gehele iPhone 12-serie toe op het imposante 6.7-inch scherm. Iets dat in de praktijk een fantastische combinatie blijkt te zijn. We zijn op dit moment druk bezig met het testen van de smartphone en zijn inmiddels verliefd geworden op het beeldscherm. Maar we zijn zeker weten niet de enige die de iPhone 12 Pro Max op dit gebied waarderen.

Zoals gezegd heeft DisplayMate het beeldscherm van de smartphone uitvoerig getest. Naast het feit dat deze test resulteert in het feit dat de iPhone 12 Pro Max 11 records op zijn naam zet, wordt het scherm ook gezien als het beste van de markt. Het toestel ontving wederom DisplayMate’s highest ever Display Performance Grade of A+ en een Best Smartphone Display Award. We zeggen wederom gezien het inmiddels een beetje traditie geworden is dat een nieuw iPhone-model aan het einde van een jaar bovenaan de lijst staat. Vorig jaar wist de iPhone 11 Pro bijvoorbeeld de titel te pakken.

iPhone 12 Pro
Het camerasysteem

Benieuwd naar de gehele review van DisplayMate die uit meer dan 11.000 woorden bestaat? Via deze link ga je naar het artikel.

11 records

Maar het meest opvallende aan de iPhone 12 Pro Max is het feit dat er dit jaar 11 records gebroken worden. Dat is hoger dan welk jaar dan ook. De iPhone 11 Pro wist er bijvoorbeeld 9 te breken, waar de iPhone XS Max in 2018 8 records brak. Dit jaar zijn het er dus meer en worden de volgende records op de naam van de iPhone 12 Pro Max gezet:

 • Highest Absolute Color Accuracy (0.9 JNCD)
 • Smallest Shift in Color Accuracy and Intensity Scale with the Image Content APL (0.2 JNCD)
 • Highest Image Contrast Accuracy and Intensity Scale Accuracy (2.19 Gamma)
 • Smallest Shift in Image Contrast and Intensity Scale with the Image Content APL (0.00 Gamma)
 • Highest Contrast Ratio (Infinite).
 • Smallest Change in Peak Luminance with the Image Content Average Picture Level APL (1 percent)
 • Highest Full Screen Brightness for OLED Smartphones (825 nits for 100% APL).
 • Highest Full Screen Contrast Rating in Ambient Light (172 at 100% APL).
 • Lowest Screen Reflectance (4.8 percent).
 • Smallest Brightness Variation with Viewing Angle (27% at 30 degrees).
 • Highest Visible Screen Resolution 2.8K (2778×1284)

Het heeft even geduurd, maar ook bij ons is de iPhone 12 Pro Max inmiddels binnengekomen. We gaan vol aan de slag met de smartphone en komen volgende week met de review!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12 Pro Max zet met imposant beeldscherm 11 records op zijn naam
Sluiten