iPhone 12 Pro Max zet met imposant beeldscherm 11 records op zijn naam

Door: Mark Hofman - 7 reacties
iPhone 12 Pro
(Afbeelding: Apple)

De iPhone 12 Pro Max heeft op papier een uiterst imposant beeldscherm. Het is in de praktijk overigens vaak de vraag of zo’n beeldscherm net zo imposant is al beweerd wordt. Iets waar we bij de iPhone 12 Pro Max ons geen zorgen over hoeven te maken.

DisplayMate heeft het beeldscherm van de Pro Max goed onderzocht en getest. Het resultaat? De smartphone zet 11 records op zijn naam en wordt gezien als de beste van de hele markt.

iPhone 12 Pro Max heeft het beste beeldscherm

Met de iPhone 12 Pro Max heeft Apple zijn grootste, en meest indrukwekkende, beeldscherm ooit op de markt gebracht. Het bedrijf uit Cupertino pas de Super Retina XDR technologie van de gehele iPhone 12-serie toe op het imposante 6.7-inch scherm. Iets dat in de praktijk een fantastische combinatie blijkt te zijn. We zijn op dit moment druk bezig met het testen van de smartphone en zijn inmiddels verliefd geworden op het beeldscherm. Maar we zijn zeker weten niet de enige die de iPhone 12 Pro Max op dit gebied waarderen.

Zoals gezegd heeft DisplayMate het beeldscherm van de smartphone uitvoerig getest. Naast het feit dat deze test resulteert in het feit dat de iPhone 12 Pro Max 11 records op zijn naam zet, wordt het scherm ook gezien als het beste van de markt. Het toestel ontving wederom DisplayMate’s highest ever Display Performance Grade of A+ en een Best Smartphone Display Award. We zeggen wederom gezien het inmiddels een beetje traditie geworden is dat een nieuw iPhone-model aan het einde van een jaar bovenaan de lijst staat. Vorig jaar wist de iPhone 11 Pro bijvoorbeeld de titel te pakken.

iPhone 12 Pro
Het camerasysteem (Afbeelding: screenshot Apple)

Benieuwd naar de gehele review van DisplayMate die uit meer dan 11.000 woorden bestaat? Via deze link ga je naar het artikel.

11 records

Maar het meest opvallende aan de iPhone 12 Pro Max is het feit dat er dit jaar 11 records gebroken worden. Dat is hoger dan welk jaar dan ook. De iPhone 11 Pro wist er bijvoorbeeld 9 te breken, waar de iPhone XS Max in 2018 8 records brak. Dit jaar zijn het er dus meer en worden de volgende records op de naam van de iPhone 12 Pro Max gezet:

 • Highest Absolute Color Accuracy (0.9 JNCD)
 • Smallest Shift in Color Accuracy and Intensity Scale with the Image Content APL (0.2 JNCD)
 • Highest Image Contrast Accuracy and Intensity Scale Accuracy (2.19 Gamma)
 • Smallest Shift in Image Contrast and Intensity Scale with the Image Content APL (0.00 Gamma)
 • Highest Contrast Ratio (Infinite).
 • Smallest Change in Peak Luminance with the Image Content Average Picture Level APL (1 percent)
 • Highest Full Screen Brightness for OLED Smartphones (825 nits for 100% APL).
 • Highest Full Screen Contrast Rating in Ambient Light (172 at 100% APL).
 • Lowest Screen Reflectance (4.8 percent).
 • Smallest Brightness Variation with Viewing Angle (27% at 30 degrees).
 • Highest Visible Screen Resolution 2.8K (2778×1284)

Het heeft even geduurd, maar ook bij ons is de iPhone 12 Pro Max inmiddels binnengekomen. We gaan vol aan de slag met de smartphone en komen volgende week met de review!

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Zolang het scherm maar niet breekt met al die records…

 • Profielfoto
  Vilscon

  Highest Visible Screen Resolution 2.8K (2778×1284)

  Er zijn telefoons met een 4K scherm. Hè?

  Daarnaast gaat het hier constant om de 12 Pro Max. Zijn er verschillen geconcludeerd tussen de normale pro of zelfs de standaard 12?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die laatste snap ik ook niet helemaal. Ik heb hier een 3120×1440 voor me liggen. Op een 6.5″ scherm. Dus wat is het record dan precies wat door die 12 Pro Max verbroken wordt??

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Bovendien heeft dat scherm die resolutie feitelijk helemaal niet, want gaat er nog een stevige balk missende pixels vanaf. .;)

 • Profielfoto
  computer space

  Ik heb een 5 inch met 1440×2560 pixels, zelfde aantal pixels, maar stuk kleiner en scherper.

  Overigens is dat oneindig contrast pure onzin. Tot voor kort waren OLED schermen in daglicht vaak slechter af dan LCD qua contrast, omdat scherm zelf best veel licht reflecteert, veel meer dan de clearblack laag in een LCD paneel. Bovendien vaak ook nog met een groentint. Maar goed, op de WC met de lamp uit is het natuurlijk allemaal prachtig.

 • Profielfoto
  Vroegah

  Alleen nog even een vet-coole tv-tafel kopen bij IKEA en voila, heb dan zowaar een nieuwe Apple-TV in mijn kamertje:-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Met een 2.8K TV maak je ook niet echt indruk meer natuurlijk. .;)