iPhone 12 Mini-touchscreen kampt met problemen: dit is er aan de hand

Door: Wesley Akkerman - 8 reacties
iPhone 12 mini
(Afbeelding: Apple)

Het lijkt erop dat de iPhone 12 Mini helaas geen smartphone zonder problemen is. Verschillende eigenaars hebben van zich laten horen. Zo zijn er problemen opgedoken met het vergrendelde scherm en het touchscreen van de compacte telefoon. Het is ook nog niet duidelijk of Apple er op afstand wat aan kan doen.

Een groot aantal eigenaars van de iPhone 12 Mini, de compacte telefoon die sinds afgelopen vrijdag te koop is in Nederland, meldt dat er problemen zijn met het vergrendelde scherm en het touchscreen van het apparaat. Op het forum van de Apple-nieuwswebsite MacRumors regent het klachten. Ook op Reddit hebben ze er last van, aangezien daar ook een draad geopend is over dezelfde soort problemen. Het gaat om een heel specifiek probleem met het scherm.

iPhone 12 mini
De voorkant van de mini en de 12 (Afbeelding: George Buhnici)

iPhone 12 Mini: problemen met het scherm

Het probleem manifesteert zich namelijk wanneer gebruikers met hun duim over het scherm vegen, van onderen naar boven. Met die handeling haal je de iPhone 12 Mini van zijn vergrendeling af. Maar daar blijft het niet bij. Ook wanneer gebruikers op de zaklamp- en cameraknoppen willen drukken, dan ontstaan er problemen. Wat gebeurt er nou: het touchscreen herkent de input niet altijd. Het gaat specifiek om de duim: als de handeling met een andere vinger verricht wordt, lijkt er niets aan de hand te zijn. Daarmee kan het toestel wel ontgrendeld worden.

Waar het precies mee te maken kan hebben, is op dit moment koffiedik kijken. Gebruikers denken echter dat het iets te maken heeft met de geleidbaarheid. Wanneer iemand de Mini namelijk aan een oplader legt, dan lijken de problemen vanzelf te verdwijnen. Ook kan het helpen het frame aan te raken zonder een hoesje eromheen. Er is echter nog geen consensus over waar het probleem precies vandaan komt en of het komt door hardware of software; dus is het ook niet duidelijk nu hoe Apple dit op afstand kan oplossen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Moest even denken wat een fakkelknop nou precies is.

  Maar de letterlijke vertaling gaat hier voor de ‘zaklamp’ toch niet helemaal op.

 • Profielfoto
  Joost

  Vervelend probleem dat ik heb opgezocht (want zelf een iphone mini) ondanks dat ik er zelf geen last van heb. Wat blijkt, het probleem treed alleen op met èn een screenprotector èn een hoesje. Haal je één van de twee weg dan is het probleem weg voor zover ik heb gelezen.

 • Profielfoto
  RW076

  Nou ja zeg, wat iemand onder de lakens doet zou toch niet van invloed moeten zijn! Die identiteitsblabla neemt wel hele gekke vormen aan. Ps, ik vraag dit voor een vriend mare ik heb nergens last van. Ben ik nou geen hetero? 😎

 • Profielfoto
  Koezel

  Ik vraag me altijd af wat het percentage van die meldingen t.o.v. het aantal verkochte exemplaren. 100% zonder mankementen bestaat niet.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Fakkelknop, echt? Kom op……

 • Profielfoto
  Pieter1968

  Is dit geschreven door AI? Een niet zo slimme ‘I’ dan… met z’n geaardheid en zijn fakkelknop. Ik ga toch maar eens andere Apple newssites volgen, want het wordt hier van kwaad tot erger….

 • Profielfoto
  csteelooper

  Pieter1968 op 16 november 2020 19:39
  Is dit geschreven door AI? Een niet zo slimme ‘I’ dan… met z’n geaardheid en zijn fakkelknop. Ik ga toch maar eens andere Apple newssites volgen, want het wordt hier van kwaad tot erger….

  Dit soort problemen komt overal voor. Vooral als auteurs niet voldoende proeflezen. Ik heb hier, mede omdat het mijn werk is, al héél vaak aangeboden of ík dat dan zou mogen doen (vrijwillig en belangeloos, welteverstaan) maar MediaHuis wil ‘liever blijven werken met het huidige team’… Tja, dat mag van mij ook als ik wel zou helpen, maar goed… Ga nou dan eindelijk eens proeflezen, jongens!

 • Profielfoto
  Pizzakoerier

  Joost op 16 november 2020 11:33
  Vervelend probleem dat ik heb opgezocht (want zelf een iphone mini) ondanks dat ik er zelf geen last van heb. Wat blijkt, het probleem treed alleen op met èn een screenprotector èn een hoesje. Haal je één van de twee weg dan is het probleem weg voor zover ik heb gelezen.

  Dit kan ik bevestigen, ik had het probleem met het leren magsafe-hoesje van Apple in combinatie met een Belkin-schermfolie. Bij het aanraken van het frame ter hoogte van de Lightning-poort reageerde het scherm al beter. En nu ik het folie heb verwijderd en enkel nog het hoesje gebruik, reageert het scherm perfect op aanrakingen.

  Nu maar hopen dat het Ceramic Shield-glas zijn werk goed doet…