Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 16 november 2020

iPhone 12 Mini-touchscreen kampt met problemen: dit is er aan de hand

Het lijkt erop dat de iPhone 12 Mini helaas geen smartphone zonder problemen is. Verschillende eigenaars hebben van zich laten horen. Zo zijn er problemen opgedoken met het vergrendelde scherm en het touchscreen van de compacte telefoon. Het is ook nog niet duidelijk of Apple er op afstand wat aan kan doen.

Een groot aantal eigenaars van de iPhone 12 Mini, de compacte telefoon die sinds afgelopen vrijdag te koop is in Nederland, meldt dat er problemen zijn met het vergrendelde scherm en het touchscreen van het apparaat. Op het forum van de Apple-nieuwswebsite MacRumors regent het klachten. Ook op Reddit hebben ze er last van, aangezien daar ook een draad geopend is over dezelfde soort problemen. Het gaat om een heel specifiek probleem met het scherm.

iPhone 12 mini
De voorkant van de mini en de 12

iPhone 12 Mini: problemen met het scherm

Het probleem manifesteert zich namelijk wanneer gebruikers met hun duim over het scherm vegen, van onderen naar boven. Met die handeling haal je de iPhone 12 Mini van zijn vergrendeling af. Maar daar blijft het niet bij. Ook wanneer gebruikers op de zaklamp- en cameraknoppen willen drukken, dan ontstaan er problemen. Wat gebeurt er nou: het touchscreen herkent de input niet altijd. Het gaat specifiek om de duim: als de handeling met een andere vinger verricht wordt, lijkt er niets aan de hand te zijn. Daarmee kan het toestel wel ontgrendeld worden.

Waar het precies mee te maken kan hebben, is op dit moment koffiedik kijken. Gebruikers denken echter dat het iets te maken heeft met de geleidbaarheid. Wanneer iemand de Mini namelijk aan een oplader legt, dan lijken de problemen vanzelf te verdwijnen. Ook kan het helpen het frame aan te raken zonder een hoesje eromheen. Er is echter nog geen consensus over waar het probleem precies vandaan komt en of het komt door hardware of software; dus is het ook niet duidelijk nu hoe Apple dit op afstand kan oplossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12 Mini-touchscreen kampt met problemen: dit is er aan de hand
Sluiten