Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 6 november 2020

iPhone 12 mini en 12 Pro Max: eerste hands-on video’s zien het daglicht

Vanaf vandaag is het mogelijk om zowel de iPhone 12 mini als de iPhone 12 Pro Max te pre-orderen bij Apple, zoals je hier kunt lezen. En met die komende lancering, hebben we nu ook eindelijk video’s die de nieuwe modellen met elkaar vergelijken.

Eerlijk is eerlijk, er was al eerder een video verschenen. Maar die kwam waarschijnlijk te vroeg en werd offline gehaald. Nu lijkt het er op dat het embargo is verlopen en journalisten de iPhone 12 mini en 12 Pro Max mogen tonen.

De iPhone 12 mini en 12 Pro Max met elkaar vergeleken

De iPhone 12 mini en 12 Pro Max zijn de uitersten binnen de 12-lijn. Waar de gewone 12 en de 12 Pro even groot zijn, daar is de mini dus een slag kleiner, terwijl de Pro Max weer groter is. Zeker wanneer je die twee met elkaar vergelijkt, krijg je een behoorlijk verschil in grootte. The Verge heeft hier een mooie video van gemaakt, die niet alleen de modellen binnen de 12-serie met elkaar vergelijkt, maar ook kijkt naar hoe de modellen zich verhouden ten op zichte van een toestel als de 5S en de 7. De mini valt net tussen die twee maten in.

The Verge zegt over de iPhone 12 mini het volgende:

It’s honestly a bit weird to hold at first, especially if you’re coming from a big phone. Some things do take a bit of an adjustment, like typing — but other parts of using an iPhone, like swiping down from the top of the display for notifications or the control center, are easier than they’ve been in years. But for the first time since arguably the iPhone 8, Apple has made a flagship phone that nearly anyone should be able to comfortably use and hold in one hand.

En als je wilt weten wat zij vinden van de iPhone 12 Pro Max, dan is dit hun gevoel daarbij:

As for how the 12 Pro Max is to actually use and hold, it’s still very much a surfboard of a phone, just like Apple’s other Plus and Max-sized devices. Looking at it on its own is somewhat deceptive, since it’s proportionally similar to the regular-sized models. It’s only when you see it in context next to another iPhone that the scale of it really hits you.

Meer video’s

Wil je liever een video die los bespreekt wat de iPhone 12 mini of juist de iPhone 12 Pro Max te bieden heeft, dan zijn deze vier video’s van Engadget en CNET wellicht de moeite waard.

Reageer op artikel:
iPhone 12 mini en 12 Pro Max: eerste hands-on video’s zien het daglicht
Sluiten