Zo ziet de iPhone 12 mini er aan de binnenkant uit

Door: Jelle van Es - 0 reacties
iPhone 12 mini ifixit
(Afbeelding: iFixit)

Afgelopen vrijdag werd de iPhone 12 mini in Nederland, en vele andere landen, gelanceerd. En wanneer zo’n nieuwe smartphone bij de consumenten komt, dan zie je dat men daar creatief mee omgaat.

Zo zullen er vast al weer wat testen gedaan zijn waarbij de iPhone 12 mini door de lucht vliegt om te kijken hoeveel schade hij aankan. Maar wellicht is het iets interessanter om te kijken naar de binnenkant.

De iPhone 12 mini uit elkaar gehaald

De mensen achter iFixit hebben de iPhone 12 mini uit elkaar gehaald. Enerzijds om te ontdekken wat er aan de binnenkant van de smartphone allemaal speelt, maar ook om te testen in hoeverre de nieuwe iPhone zelfstandig is te repareren. Dat laatste blijft overigens niet aan te raden, omdat je bij Apple vaak goede garantie krijgt. Die vervalt wanneer je er zelf mee gaat klooien.

De iPhone 12 mini aan de binnenkant (Afbeelding: iFixit)

Het is zeer de moeite waard om zelf naar de pagina van iFixit te gaan en daar te kijken wat er allemaal aan de binnenkant zit. Dit zeggen ze daarbij onder andere over de camera:

This is the first time we’ve seen “más” cameras in a “menos” iPhone. It’s impressive to see, especially if no corners were cut in the process… We’re impressed by the additional camera in this small-bodied phone, but it may have come at the expense of the already paltry battery life. Hard to stay mad at this li’l guy, though.

Interessante batterij

En over de batterij van iPhone 12 mini weten ze dit te zeggen:

This mini battery packs a surprising 8.57 Wh. That’s more juice than the iPhone SE 2020’s 6.96 Wh, but understandably short of the 10.78 Wh of the standard 12 it’s stacked on top of. While its three bigger siblings offer 15 W wireless charging, the mini sips up juice at a slightly less thirsty 12 W.

Wil je meer lezen over de nieuwste telg in de Apple-familie? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

0 reacties