Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 16 november 2020

iPhone 12-berichten verdwenen? Het komt waarschijnlijk door Android-gebruikers

Er zijn berichten verschenen van iPhone 12-gebruikers die klagen over het feit dat hun berichten verdwenen van hun smartphone. Het gaat om sms-berichten die afkomstig zijn van Android-telefoons, zoals het er nu naar uitziet. Dat schrijft althans de website MacRumors, die de klachten verzameld heeft.

Sinds de lancering van de iPhone 12 laten veel gebruikers weten tegen problemen aan te lopen binnen de Berichten-applicatie. Soms zien gebruikers de sms-berichten van hun vrienden niet, verdwijnen er zomaar berichten in groepsgesprekken of ontbreken er notificaties van binnengekomen sms-berichten. MacRumors schrijft verder dat er nog een hoop onduidelijk is over de situatie. Zo is niet duidelijk of het probleem wordt veroorzaakt door de iPhone of door iOS 14. Wel is duidelijk dat het gros van de mensen die de problemen tegenkomen, een iPhone heeft die onlangs dus uitgebracht is.

iPhone 12
Het beeldscherm

iPhone 12 heeft problemen met sms-berichten

De gedachte leeft dat Android-gebruikers hier een rol in spelen. Eén iemand met een iPhone 12 zegt bijvoorbeeld dat die de berichten van een Android-gebruiker niet meer ontvangt in een groepsgesprek. Die berichten staan wel op het apparaat van de verzender, waardoor het probleem dus ergens bij de ontvanger ligt. Meerdere gebruikers ondersteunen dat idee, in de zoektocht naar antwoorden op dit vervelende probleem. De problemen blijven niet beperkt tot groepsgesprekken, aangezien ook berichten buiten dergelijke gesprekken niet meer aankomen (terwijl dat eerst wel het geval was).

Het kan zijn dat het iets te maken heeft met het netwerk van gebruikers. In sommige gevallen helpt het de netwerkinstellingen van de iPhone 12 te resetten. Mocht dit het probleem niet oplossen, dan moet je dus wachten tot Apple een update uitbrengt die het probleem wel verhelpt. Of dit iets met iOS 14.2 te maken heeft, de update die sinds kort beschikbaar is, is niet duidelijk. De problemen zijn er in elk geval niet minder op geworden.

Reageer op artikel:
iPhone 12-berichten verdwenen? Het komt waarschijnlijk door Android-gebruikers
Sluiten