Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 5 november 2020

iPad Pro met mini-LED verschijnt mogelijk in eerste kwartaal van 2021

Dat Apple bezig is met een aantal producten die voorzien zijn van mini-LED, dat is al even bekend. Wanneer weer we die producten, zoals een iPad Pro, ook daadwerkelijk te zien krijgen nog niet.

Via ETNews komt naar buiten dat Apple de plannen voor een nieuwe iPad Pro met een mini-LED display op tafel liggen. Het bedrijf uit Cupertino zal vanaf begin volgend jaar kunnen gaan leveren, als alles goed gaat.

iPad Pro met mini-LED onderweg

Bronnen van ETNews laten weten dat we de eerste mini-LED iPad Pro in het begin van 2021 kunnen verwachten. Apple zal de tablet naar alle verwachting in het eerste kwartaal van dat jaar aanbieden. De nieuwsoutlet claimt dat LG Display, het Zuid-Koreaanse bedrijf dat de beeldschermen zal maken, van plan is om eind dit jaar nog de massaproductie te starten.

De nieuwe informatie sluit perfect aan op berichten die we eerder hebben gehoord. De website DigiTimes liet eerder bijvoorbeeld ook al geluiden horen over een lancering in het begin van 2021. Naast geruchten van andere websites lijken de betrokken partijen zich nu ook daadwerkelijk klaar te maken om die deadline te halen. Al moet het nieuws uiteraard wel met een korreltje zout genomen worden.

iPad Pro (2020) preview
Klik/tap voor groter

Wat is het precies?

LG Display is dus betrokken bij de productie van mini-LED beeldschermen van Apple. Het mag dus duidelijk zijn dat het om beeldschermen gaan die gebruik maken van een andere technologie. Voor zo’n scherm worden een kleinere LED gebruikt die beter weet te presteren. Zo zouden deze voor een verhoogde helderheid en een beter contrast ratio kunnen zorgen. Iets wat we volgend jaar dus al kunnen verwachten bij de iPad Pro, MacBooks en iMacs.

Het gebruik van mini-LED zal veel voordelen met zich meebrengen. Veel van die voordelen zijn overigens ook te vinden bij OLED-schermen. Je krijgt dus een beter contrast, een hogere helderheid en de technologie is een heel stuk zuiniger. Het grootste verschil is dat de nieuwe schermen ook nog eens dunner en lichter zullen zijn dan de schermen die vandaag de dag gebruikt worden.

Reageer op artikel:
iPad Pro met mini-LED verschijnt mogelijk in eerste kwartaal van 2021
Sluiten