Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 23 november 2020

Helaas, pindakaas, iOS 15 waarschijnlijk niet voor iPhone 6S en oude iPhone SE

Ergens is het wel indrukwekkend om te zien hoe lang Apple zijn smartphones voorziet van updates. Daar kunnen makers van Android-toestellen nog een puntje aan zuigen. Toch lijken twee smartphones straks de boot te missen wanneer iOS 15 verschijnt.

Want volgens de Israëlische website The Verifier kom iOS 15 niet naar de iPhone 6S en de 6S Plus. En wordt ook de oude iPhone SE overgeslagen met de nieuwe update.

iPhone 6S en iPhone SE krijgen geen iOS 15

Hoewel er op de website niet zo specifiek de modellen worden genoemd als dat ze niet worden ondersteund, is het meer zo dat er een lijstje is van de toestellen die wel iOS 15 krijgen. En daar uitbreken dus de iPhone 6S (Plus) en de iPhone SE. En eigenlijk is dat niet zo heel erg gek als je bedenkt dat beide smartphones draaien op redelijk verouderde hardware en inmiddels al een paar jaar op de markt zijn. De 6S komt uit 2015 en de SE kwam een jaar later uit. Wanneer het nieuwe besturingssysteem volgend jaar uitkomt betekent dat dus dat er een verschil van zes jaar tussen zit. Dan is het natuurlijk nog maar de vraag voor hoeveel consumenten je dat doet en hoe lastig het is om alles op de oude hardware draaiend te krijgen.

iphone 6s (2015)
Gouwe ouwe

Goed, die twee smartphones zouden dus geen iOS 15 meer krijgen. Maar als je één van de onderstaande apparaten hebt liggen, zou je gewoon nog mee kunnen:

 • De iPhone die in 2021 uitkomt
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone SE (tweede generatie)
 • iPod touch (zevende generatie)

Tijd voor het museum

Met de kans dat de iPhone 6S en de iPhone SE geen iOS 15 krijgen, is volgend jaar een mooi moment om er afscheid van te nemen. Mocht je ze nu nog gebruiken, dan is dat eigenlijk wel indrukwekkend, aangezien jouw smartphone dan al vijf jaar meegaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helaas, pindakaas, iOS 15 waarschijnlijk niet voor iPhone 6S en oude iPhone SE
Sluiten