Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 13 november 2020

iOS 14.3 voegt meer opties toe voor fotografen en gamers

Apple heeft deze week de eerste ontwikkelaarsbèta van iOS 14.3 vrijgegeven, waardoor er nu meer info over de update op straat ligt. De update moet meer mogelijkheden toevoegen voor mensen die veel foto’s maken en wel eens gamen op hun iPhone. Dat meldt de redactie van MacRumors.

De eerste belangrijke functie van iOS 14.3 is de ondersteuning voor het ProRAW-formaat. Apple heeft eerder al bekendgemaakt dat dit formaat onderweg is naar de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max en lijkt die belofte dus binnenkort in te lossen. Dankzij dit formaat kunnen mensen foto’s schieten in het RAW-formaat, terwijl ze alsnog gebruik kunnen maken van allerlei opties die Apple aanbiedt op zijn smartphones. Hoewel het goed nieuws is dat de ondersteuning voor dit formaat aanstaande is, is het nog maar de vraag wanneer de update verschijnt. Daarover heeft het bedrijf uit Cupertino helaas niets bekendgemaakt.

iOS 14 logo
iOS 14

Dit biedt iOS 14.3 nog meer

De iOS 14.3-update kan gebruikers ook voorzien van aanbevelingen als het gaat om third-party applicaties. Dit kan mogelijk gebruikt worden voor het benadrukken van apps die gebruikmaken van specifieke functies van het besturingssysteem. Deze functie komt mogelijk niet naar elk land toe, maar alleen naar de landen waar de wet voorschrijft dat dergelijke handelingen verricht moeten worden (mogelijk in het kader van een vermoedelijke monopoliepositie).

Daarnaast is het zo dat de ontwikkelaarsbèta ondersteuning heeft voor de nieuwe DualSense-controller van de PlayStation 5. Dat is niet de enige controller die nu ondersteund wordt, aangezien de Luna-controller van Amazon ook een vermelding gekregen heeft. Luna is de gamestreamingdienst van de online winkelketen, die nu getest wordt in de Verenigde Staten met een kleine groep gamers. Je kunt er maar vroeg bij zijn, natuurlijk — maar mogelijk wijst dit er ook op dat Amazon mogelijk wel aanwezig mag zijn op iOS met zijn gamestreamingdienst. Terwijl andere bedrijven daar juist zo veel moeite mee hebben.

Verder kunnen we rekenen op een aantal kleinere aanpassingen. Denk dan aan de keuze voor een nieuwe zoekmachine, App Clip QR-codes kunnen scannen met de Camera-app of de QR-scanner in het Bedieningspaneel, third-party HomeKit-accessoires kunnen updaten in de Woning-app en een nieuw zwangerschapsonderdeel binnen de Gezondheid-app.

Reageer op artikel:
iOS 14.3 voegt meer opties toe voor fotografen en gamers
Sluiten