Dit iMac Pro-concept op basis van Pro Display XDR is om je vingers bij af te likken

Door: Jelle van Es - 6 reacties
iMac Pro concept
(Afbeelding: Khahn Design Experience)

Rondom Apple zijn er altijd vele geruchten. Voordat de iPhone 12 werd onthuld lag al zo’n beetje alles op straat. En soms heb je creatievelingen die dromen over wat er ooit kan komen. In die categorie delen we graag dit iMac Pro-concept.

Dit concept komt van Khahn Design Experience. Het is de enige video die zij op hun kanaal hebben, maar het is wel een mooi begin wat ons betreft.

Tof design voor iMac Pro

Voor dit iMac Pro concept heeft men gekeken naar een combinatie tussen de Pro Display XDR en de reeds bestande Mac Pro. In hun eigen woorden is dit wat het nieuwe product moet gaan worden:

In this iMac concept, we used some design elements about the Apple XDR Display and about the Apple Mac Pro. We imagined what it would be like if the iMac could be upgraded with SSD, RAM or even multiple Video Cards after we bought it. This device follows the same size of the apple high-end display, but with a cheaper stand and body version and there is an opener on both side which follows the Mac Pro open solution.

Maar misschien is het belangrijker om dit iMac Pro-concept in beeld te zien. En daarbij is het wel fijn dat het om een video gaat in plaats van losstaande beelden. Bekijk de video van het project hieronder.

Mocht zoiets als deze iMac Pro uitkomen, dan gaat het een prachtig object zijn om op kantoor te zetten. Of in de huidige situatie iets waar je thuiswerkplek heel erg blij van wordt. Enkel je portemonnee zal er minder blij van worden, aangezien het huidige Pro Display XDR al redelijk onbetaalbaar is.

Meer concepten

Vind je het leuk om verder weg te dromen van wat er ooit kan komen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met andere concepten.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  fatboysmart

  Wel leuk maar staat wel erg ‘hoog’ op de voet.

 • Profielfoto
  Mr Joost

  fatboysmart op 17 november 2020 11:01
  Wel leuk maar staat wel erg ‘hoog’ op de voet.

  Lijkt wat hoger te staan inderdaad. Maar als je nu de zilveren balk met  logo  en de zwarte rand wegdenkt bij de huidige iMac, dan kom je een beetje op de zelfde hoge uit denk ik.

 • Profielfoto
  Night

  Iets hoger is niet erg. Enorm veel mensen klaagden al bij de huidige iMac dat deze te laag stond. Boeken, aparte computertafels, speciale brushed aluminium onderstukken met extra aansluitingen of plek voor een extra externe disk… alles is hiervoor al voorbij gekomen. In tegenstelling tot zijn voorganger, het ‘schemerlampje’ is de huidige iMac niet in hoogte te verstellen, alleen kantelbaar.

 • Profielfoto
  polansky

  Dit concept blijft teveel hangen in het oude.
  Gaat hem dus niet worden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zo ongeveer iedere serieuze monitor is in hoogte verstelbaar, maar bij elke iMac na de G4 vond Apple het niet nodig dat idee nogmaals toe te passen.

  Gemiste kans ook bij dit concept om die monitor gewoon simpel op en neer te laten schuiven op die voet. Maar hè, alles voor de show natuurlijk. Vorm voor functie.

 • Profielfoto
  syltheboy

  M’n pa heeft z’n 27″ iMac (2009-model) juist verlaagd in het bureau. Anders moest hij te veel omhoog kijken, wat niet zo prettig is voor je nekspieren.