Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 19 november 2020
Leestijd: 2 minuten

De maker van de Halide Camera App duikt op de camera van de iPhone 12 Pro Max

In de familie van de iPhone 12 is de iPhone 12 Pro Max het apparaat waarbij alle toeters en bellen aan staan. Het scherm is wellicht ietwat aan de grote kant, maar het camerasysteem van deze iPhone is het meest interessante. Nu is de maker van de Halide Camera App daar op gedoken.

In een blogpost van Halide gaat ontwikkelaar Sebastiaan de With in op de nieuwe mogelijkheden die de iPhone 12 Pro Max biedt en wat dat uiteindelijk betekent voor het maken van foto’s. Met of zonder de app.

De kracht van de iPhone 12 Pro Max

Zoals bekend beschikt de iPhone 12 Pro Max op papier of interessante hardware. Zo is de sensor 47 procent groter, is de ƒ/1.6 lens sneller, wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd ‘sensor shift’ stabilisatie systeem voor de momenten dat je weinig licht hebt. De ISO sensitiviteit is 87 procent hoger en tot slot is er een nieuwe telephoto lens. In het blog gaat Sebastiaan uitgebreid in op alle verschillen en wat het betekent. Zo legt hij bijvoorbeeld perfect uit wat het voordeel is van een grotere sensor en wat dat voor een effect heeft. Het is zodoende mogelijk om meer licht binnen te laten, waardoor foto’s scherper worden.

iPhone 12 Pro Max foto
iPhone 12 Pro boven, Pro Max onder

Als je foto’s maakt met de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max, dan zie je eigenlijk pas het verschil wanneer het wat donkerder wordt. Bij weinig licht lukt het de grote smartphone om meer licht binnen te laten, waardoor foto’s minder ruis hebben. Ook wanneer je de foto’s in de RAW-format schiet zie je duidelijk het verschil.

Indrukwekkend

Het blog van Sebastiaan is echt de moeite waard om even te lezen. De manier waarop hij ingaat op de verschillende elementen is zeer interessant. Zijn uiteindelijk conclusie over de iPhone 12 Pro Max is als volgt:

As developers of a camera app, the results mind-blowing. It achieves images previously only seen in dedicated cameras, with sensors four times its size. It allows photographers to get steady and well exposed shots in conditions that weren’t imaginable a year ago. It captures low-light shots beyond anything we’ve seen on an ‌iPhone‌. By a lot.

Wil je meer lezen over de iPhone 12 Pro Max? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De maker van de Halide Camera App duikt op de camera van de iPhone 12 Pro Max
Sluiten