Jelle van Es
Jelle van Es App Store 20 november 2020

Google Stadia gaat via een web-app alsnog op iDevices komen

Google Stadia is één van de services die het mogelijk maakt om games naar je apparaat te streamen. Op de iPhone en iPad is er geen app beschikbaar, maar Google laat weten dat ze bezig zijn met een oplossing.

Dat is althans hetgeen dat naar buiten is gebracht door Polygon en daarna min of meer bevestigd door het Twitter-account van Google Stadia zelf.

Google Stadia naar de iPhone

Op hun eigen account geven de mensen van Google Stadia niet meer duidelijkheid over wat er precies gaande is. In plaats daarvan bevestigen ze het verhaal dat door Polygon naar buiten is gebracht. En ze geven aan dat er binnenkort meer informatie naar buiten komt.

In het verhaal van Polygon stelt men dat Google het plan heeft om binnen een paar weken een web app uit te rollen, waarmee het mogelijk is voor gebruikers om toegang te krijgen tot Google Stadia. Hiervoor was er al een alternatief uitgebracht, maar die was niet van Google zelf en is inmiddels ook verwijderd. Wellicht dat die opdracht vanuit Google kwam en ze zelf plannen hadden voor een service. Met zo’n web app hoeft het bedrijf niet te voldoen aan de voorwaarden die Apple stelt wanneer het aankomt op het streamen van games. Die stelt namelijk dat elke los game die binnen de catalogus zit ingediend moet worden. Dat weerhoudt veel partijen van om hun streamingdienst als app aan te bieden.

Er is hoop

Naast Google Stadia heb je bijvoorbeeld ook de Xbox Game Pass Ultimate. Daarbij kun je games vanuit de cloud streamen naar een apparaat als een Android-smartphone. Hopelijk wordt dat straks ook mogelijk op de iPhone en iPad via een workaround als dit.

Reageer op artikel:
Google Stadia gaat via een web-app alsnog op iDevices komen
Sluiten