Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 25 november 2020

Google Docs, Sheets en Slides krijgen ein-de-lijk Office-ondersteuning

Het is eindelijk zo ver. Je kunt vanaf nu eindelijk Microsoft Office-documenten bewerken binnen Google Docs, Google Sheets en Google Slides. Het gaat dan om bestanden die van Microsoft Word, Excel of Powerpoint afkomstig zijn. Op iOS ben je dus goed voorzien wanneer je de diensten van Google gebruikt.

Google heeft deze week een update geplaatst op de website van Google Workspace. In de nieuwe blog schrijft het bedrijf dat het voortaan mogelijk is Microsoft Office-documenten te bewerken binnen de apps van Google. Het gaat dan om bestanden die opgemaakt zijn in Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Powerpoint, die vervolgens verder bewerkt kunnen worden in Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties (in het Engels Google Docs, Sheets en Slides genoemd). Dat is goed nieuws voor iedereen die die apps van Google op zijn iPhone heeft staan; geen gedoe meer met meerdere apps dus.

Google Docs, Sheet en Slides ondersteunen Office-apps

De functie was al live op het web en op Android, maar nu kunnen bezitters van een iPhone of iPad dus genieten van dezelfde voordelen. In de blog staat dat gebruikers bestanden kunnen bewerken, een reactie kunnen achterlaten en dat er samengewerkt kan worden aan bestanden. Ook worden de deelmogelijkheden uitgebreid en hoeven gebruikers geen rekening meer te houden met het converteren van die bestanden. De nood voor het downloaden en het e-mailen van bijlagebestanden moet hiermee ook verdwijnen, aldus Google, aangezien je dus alles gewoon meteen kunt inzien, bewerken en delen.

Google trends 2019 Malware
Google.

Voor iedereen

De nieuwe functionaliteit komt naar iedereen met een account dat hieronder valt: Google Workspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard en Enterprise Plus, evenals G Suite Basic, Business, Education, Enterprise for Education en Nonprofits-klanten. Ook geldt dit natuurlijk voor de mensen die gewoon een persoonlijk Google-account hebben, dus niemand wordt overgeslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Docs, Sheets en Slides krijgen ein-de-lijk Office-ondersteuning
Sluiten