Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 18 november 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome krijgt update voor Apple Silicon Macs

Nu het mogelijk is om gebruik te maken van een Mac met de Apple Silicon M1 chip, zie je dat verschillende bedrijven daar op reageren. Zo ook Google, die voor Chrome een update heeft uitgerold.

Het gaat om Google Chrome 87, die vanaf vandaag beschikbaar is. Ook als je geen nieuwe Mac hebt met een Apple Silicon M1 chip kun je de nieuwe versie van de browser binnenhalen.

Google Chrome krijgt een update

Overigens is het nog niet helemaal aan te raden om nu de nieuwe versie van Google Chrome in huis te halen. Er zijn namelijk bepaalde gebruikers die last hebben van verschillende crashes, zoals Google op hun eigen pagina aangeeft. Wat dat betreft is het wellicht verstandiger om eerst even de kat uit de boom te kijken voordat je er los mee gaat. Wanneer je in het bezit bent van een Mac die draait op een Silicon M1 chip, dan kun je op de downloadpagina van Google makkelijk de nieuwste versie halen. Als het goed is kun je bij het downloaden dan kiezen voor de standaard versie of de variant zoals die bedoeld is voor de nieuwe Macs. Volgens MacRumors krijg je dan het onderstaande beeld waarbij je de keuze moet maken.

Google Chrome
De keuze bij Google Chrome

Diverse verbeteringen

De nieuwe versie van Google Chrome, wanneer die werkt zoals hij zou moeten werken, kent een aantal verbeteringen. Zo zou het een stuk sneller gaan wanneer je tussen de tabbladen switcht en komt het minder vaak voor dat de applicatie crasht. Maar belangrijker is dat hij beter gebruik maakt van het geheugen. Dat zou fijn zijn, want meer dan eens wil Chrome alle RAM die ik bezit opvreten. Verder zijn er nog wat verbeteringen waardoor je via de adresbalk makkelijker op de pagina komt die je wilt bezoeken. Dus als je Safari niks vindt, dan kun je dit proberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google Chrome krijgt update voor Apple Silicon Macs
Sluiten