Jelle van Es
Jelle van Es App Store 19 november 2020

Gmail in iOS 14 krijgt eindelijk support voor widgets

De komst van iOS 14 voor de iPhone en iPad heeft voor heel wat fijne verbeteringen gezorgd. Met name de komst van widgets is erg fijn, want daardoor kun je bepaalde applicaties net wat handiger besturen. En nu is dat ook mogelijk met Gmail.

We hadden wel verwacht dat niet alle apps gelijk vanaf de lancering van iOS 14 gebruik zouden gaan maken van de nieuwe mogelijkheden die geboden werden. Maar toch voelt het alsof Google met het toevoegen van widgets aan Gmail wat aan de late kant is.

Gmail krijgt widgets op iOS 14

De update van Gmail met de komst van widgets werd onder andere opgepakt door MacRumors. Dankzij de nieuwe update is het mogelijk om een widget toe te voegen aan het Today-centrum van zowel de iPhone als iPad. En op de iPhone is het ook mogelijk om het op het Home Screen te pinnen, mocht je dat willen. De nieuwe update die Google heeft gedaan met de bekende mail-app bestaat overigens enkel uit de toevoeging van de widget. Andere toevoegingen lijken er niet te zijn gedaan. Dit is dan ook hetgeen dat in de update wordt genoemd:

Now, you can easily stay on top of your emails by adding the Gmail widget to your home screen.

Mocht je nog geen gebruik maken van de Gmail app op je iDevice met iOS 14, dan geeft de onderstaande screenshot van MacRumors je een goed idee van hoe dat er uit ziet.

gmail ios 14
Gmail widget

Zo krijg je het voor elkaar

Mocht je nog niet heel erg bekend zijn met widgets, dan kun je het zo voor elkaar krijgen. Je gaat naar het Home Screen en houdt die ingedrukt totdat alles begint te schudden. Vervolgens klik je daar op het plus-icoontje en selecteer je Gmail. Daarna verplaats je de widget naar de plek waar je het wilt en kun je er gebruiken. Vanuit de widget is het mogelijk om in de app te zoeken naar een bepaalde email, kun je snel een mail opstellen of de ongelezen mails snel bekijken.

Reageer op artikel:
Gmail in iOS 14 krijgt eindelijk support voor widgets
Sluiten