Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 2 november 2020

Facebook test dark mode voor zijn iOS-app, zo schakel jij hem ook in

Facebook is begonnen met het uitrollen van de donkere modus voor zijn iOS-app, dit keer naar meer mensen. Dat mocht ook wel een keer, aangezien die update ongeveer vijf maanden geleden aangekondigd werd. Bovendien is het zo dat dergelijke opties al meer dan een jaar ondersteund worden door het besturingssysteem.

In april werden de plannen van Facebook ontdekt en in juni werden de eerste gebruikers verrast door de nieuwe donkere modus. Destijds werd het bestaan van de modus niet alleen bevestigd, ook kon een handjevol mensen aan de slag met de dark mode. Nu heeft de socialmediagigant wederom een bevestiging de deur uitgegooid, dit keer in samenwerking met software-ingenieur Jane Wong (een bekende internetlekker die apps uitpluist op zoek naar nieuwe functies). De donkere modus wordt op dit moment publiekelijk getest, waardoor veel meer mensen toegang kunnen krijgen tot de veel naar gevraagde mogelijkheid.

Dark mode voor Facebook

Dit betekent echter niet dat de functie naar iedereen komt op korte termijn, maar het betekent wel dat veel meer mensen hem kunnen testen. Gelukkig is er een stappenplan bekend waarmee je kunt checken of je de donkere modus kunt testen op je Facebook-account.

  1. Zorg ervoor dat je de meest recente versie van de app hebt
  2. Open de app en tap op de drie lijnen, rechts op de navigatiebalk
  3. Druk op de knop voor instellingen en privacy
  4. Hier zou de nieuwe Dark Mode-optie moeten staan
  5. Staat die er, dan kun je kiezen voor de opties inschakelen, uitschakelen of systeem

Met de laatste optie wordt natuurlijk bedoeld dat wanneer je daarvoor kiest, de app automatisch donker wordt wanneer het systeem donker wordt. Zo kun je ervoor zorgen dat ook de Facebook-app zich houdt aan de door jou ingestelde instellingen met betrekking tot de systeembrede donkere modus.

Reageer op artikel:
Facebook test dark mode voor zijn iOS-app, zo schakel jij hem ook in
Sluiten