Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 18 november 2020
Leestijd: 2 minuten

Facebook Messenger geeft kindvriendelijke applicatie een nieuw uiterlijk

Facebook rolt deze week een verse update uit voor Facebook Messenger Kids, voor alle gebruikers in de Verenigde Staten en Canada. De app is nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar wellicht komt daar snel verandering in nu er weer wat extra aandacht uitgaat naar de app.

De update arriveert deze week eerst voor iPhone-gebruikers in de Verenigde Staten en komt op een later moment dus naar Android toe. Andere landen zijn in de komende maanden aan de beurt, laat het bedrijf weten, maar vooralsnog is niet duidelijk wanneer Nederland en België aan de beurt zijn. Facebook heeft een aantal dingen veranderd aan Facebook Messenger Kids:

  • Onderaan vind je nu knoppen voor Chats en Explore op de navigatiebalk. Zo kunnen kinderen gemakkelijker wisselen tussen gesprekken en andere dingen die ze kunnen doen binnen de app.
  • De Chat-layout is anders vormgegeven, zodat de meest recente chats altijd bovenin staan.
  • Media en berichten krijgen previews, zodat kinderen sneller kunnen zien wat er gedeeld wordt.
  • Je kunt nu direct een telefoongesprek starten door omhoog te vegen in de inbox.
  • Je kunt nu een custom chatbubbelkleur uitkiezen voor privégesprekken.
Facebook Messenger Kids
Facebook Messenger Kids

Facebook Messenger Kids krijgt grote update

Het design lijkt nu ook iets meer op het normale Facebook Messenger, waardoor kinderen misschien sneller geneigd zijn de app te gebruiken. Het vorige design viel niet goed in de smaak bij gebruikers, dus dat is dan ook meteen de reden voor de veranderingen. Hoewel de update nu als het ware uitgerold wordt als een test, is het wel al meteen duidelijk dat het bedrijf een andere weg in wil slaan met de app Facebook Messenger Kids. Het moet een bruikbaar product worden.

Facebook Messenger Kids is nu beschikbaar in meer dan zeventig landen en geeft ouders en verzorgers controle over een aantal belangrijke zaken. Ze kunnen zien met wie hun kinderen in contact kunnen komen, welke media ontvangen en verstuurd is en kinderen zelfs op afstand laten uitloggen. Die aspecten veranderen niet aan de app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.