Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 13 november 2020

Facebook Messenger en Instagram krijgen berichten die zichzelf verwijderen

Facebook heeft met recent uitgebrachte updates zowel Facebook Messenger als Instagram voorzien van berichten die zichzelf verwijderen. Niet alle gesprekken op je sociale media hoef je natuurlijk altijd te bewaren. En daar kunnen deze berichtendiensten je nu bij helpen.

In september kondigde Facebook aan dat zowel Facebook Messenger als Instagram voorzien zouden worden van een modus genaamd vanish mode (verdwijnmodus). Die functionaliteit wordt vanaf nu uitgerold naar beide berichtendiensten. De vanish mode is een modus waarin verstuurde berichten na verloop van tijd automatisch verwijderd worden, zoals je dat ook ziet bij bijvoorbeeld Snapchat. Alles wat je verstuurt via de diensten – memes, gifjes, berichten, foto’s of video’s – verdwijnt ook weer. En wanneer je de modus afsluit, dan worden alle berichten gewoonweg in één keer verwijderd.

Vanish mode Facebook messenger
Vanish mode in Facebook Messenger.

Facebook Messenger en Instagram krijgen vanish mode

Je activeert de vanish mode door omhoog te vegen in een bestaande chat. Je moet dezelfde beweging uitvoeren om de handeling ongedaan te maken. Hoewel de functie leunt op het vertrouwen van de gesprekspartners, is het wel zo dat beide partijen een notificatie krijgen wanneer er een schermafbeelding gemaakt wordt van de chat. Je kunt dus screenshots maken, maar weet ook dat de ander daar dus van op de hoogte is.

Het team achter de nieuwe functie voor Facebook Messenger en Instagram schrijft er het volgende over op de officiële blog.

We designed vanish mode with safety and choice in mind, so you control your experience. Only people you’re connected to can use vanish mode with you in a chat. Vanish mode is also opt-in, so you choose whether to enter vanish mode with someone. If someone takes a screenshot of your chat while you’re using vanish mode, you’ll be notified. And as always, you can block someone and report a conversation if you feel unsafe.

De nieuwe modus komt in elk geval naar de Verenigde Staten en een aantal andere landen. Helaas heeft het bedrijf niet vermeld om welk landen het gaat. De andere berichtendienst van Facebook, WhatsApp, wordt ook voorzien van een modus waarin je verdwijnende berichten verstuurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook Messenger en Instagram krijgen berichten die zichzelf verwijderen
Sluiten