Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 26 november 2020

‘Er komt een nieuw design van de Macbook, ook met Intel-chips’

Het was dit jaar een van de meest bijzondere aankondigingen van Apple: de Macbooks met de M1 chip. Toch lijkt de rol van Intel niet uitgespeeld.

Afgelopen maand kwam Apple met het event One More Thing. Hier presenteerde het bedrijf de nieuwe Macbook Air, Pro en Mac mini met de nieuwe M1-chip. Uit eerste testen blijkt dat deze voor nog betere prestaties zorgt en dat een volle accu langer meegaat.

Een Macbook met een nieuw design

Apple zit natuurlijk niet stil. Het werkt dan ook aan nieuwe modellen van de computer. Het uiterlijk van de Macbooks is ondanks een paar kleine veranderingen grotendeels hetzelfde. Toch lijkt er verandering aan te komen als we de bekende Apple-leaker Ming-Chi Kuo moeten geloven.

Kuo laat weten dat er in de tweede helft van 2021 nieuwe modellen komen met Apple Silicon. Deze zullen een ander ontwerp hebben. Eerder liet Kuo al weten dat Apple werkt aan een nieuwe Macbook-line up met mni-LED die gebruik zullen maken van Mac Silicon.

Volgens een andere leaker LOvetodream blijft het daar niet bij. Hij claimt dat die er niet alleen voor Silicon komen. Als we het moeten geloven lijkt er dus ook een variant te komen met de Intel-chip binnenin in plaats van de M1.

Dat hoeft niet verrassend te zijn, aangezien Apple al eerder liet weten dat de gehele transitie naar Silicon twee jaar zal duren. Het lijkt echter wel verrassend dat Apple de Intel-chip in een nieuw design stopt. Je zou dit juist verwachten in de huidige modellen die wellicht nog een update krijgen.

Ook een nieuwe Apple Watch

Overigens komt er volgens Kuo niet alleen een Macbook aan met een nieuw design, maar geldt dit ook voor de Apple Watch. Deze zal daarnaast ook nieuwe gezondheidsfuncties hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Er komt een nieuw design van de Macbook, ook met Intel-chips’
Sluiten