‘Er komt een nieuw design van de Macbook, ook met Intel-chips’

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
Apple ARM Macbook
(Afbeelding: Apple)

Het was dit jaar een van de meest bijzondere aankondigingen van Apple: de Macbooks met de M1 chip. Toch lijkt de rol van Intel niet uitgespeeld.

Afgelopen maand kwam Apple met het event One More Thing. Hier presenteerde het bedrijf de nieuwe Macbook Air, Pro en Mac mini met de nieuwe M1-chip. Uit eerste testen blijkt dat deze voor nog betere prestaties zorgt en dat een volle accu langer meegaat.

Een Macbook met een nieuw design

Apple zit natuurlijk niet stil. Het werkt dan ook aan nieuwe modellen van de computer. Het uiterlijk van de Macbooks is ondanks een paar kleine veranderingen grotendeels hetzelfde. Toch lijkt er verandering aan te komen als we de bekende Apple-leaker Ming-Chi Kuo moeten geloven.

Kuo laat weten dat er in de tweede helft van 2021 nieuwe modellen komen met Apple Silicon. Deze zullen een ander ontwerp hebben. Eerder liet Kuo al weten dat Apple werkt aan een nieuwe Macbook-line up met mni-LED die gebruik zullen maken van Mac Silicon.

Volgens een andere leaker LOvetodream blijft het daar niet bij. Hij claimt dat die er niet alleen voor Silicon komen. Als we het moeten geloven lijkt er dus ook een variant te komen met de Intel-chip binnenin in plaats van de M1.

Dat hoeft niet verrassend te zijn, aangezien Apple al eerder liet weten dat de gehele transitie naar Silicon twee jaar zal duren. Het lijkt echter wel verrassend dat Apple de Intel-chip in een nieuw design stopt. Je zou dit juist verwachten in de huidige modellen die wellicht nog een update krijgen.

Ook een nieuwe Apple Watch

Overigens komt er volgens Kuo niet alleen een Macbook aan met een nieuw design, maar geldt dit ook voor de Apple Watch. Deze zal daarnaast ook nieuwe gezondheidsfuncties hebben.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  KR1275

  Ik geloof er niks van dat Apple er twee jaar voor uit trekt. Apple moest natuurlijk eerst maar zien of de M1 aanslaat. We mogen aannemen dat het een schot in de roos was. Ik verwacht zo rond juni dat de duurdere MacBooks, duurdere Mac mini en de nieuwe iMac worden gepresenteerd. Eind volgend jaar is de Mac Pro en de opvolger van de M1 aan de beurt. In 2022 levert Apple geen Intel meer, ik geloof er niks van. Het enige wat roet in het eten kan gooien, is als de komende maande blijkt dat de M-chips veel problemen zouden geven. Een goedkopere en kleinere Mac Pro zie ik komen in de gedaante van de Mac mini (nu de 6-core i7).

   

  Reminder: Van de PPC naar Intel zou ook 2 jaar duren. Ook toen was alles binnen een jaar omgezet. Ook toen was de nieuwe technologie veel beter dan de de oude.

   

  Ik zou zelfs met de huidige Black Friday kortingen geen cent meer uitgeven aan een Intel mac.

 • Profielfoto
  donut

  Die Mac Pro zal nog wel even duren lijkt me. Ik zie apple nog geen machine maken met ruimte voor Ecc geheugen en honderden Gb Ram.

  Bovendien zijn de klanten zeer specifiek en afhankelijk van bepaalde Intel technieken die worden gebruikt in de Xeons.

  Ik denk dat het eerste jaar alleen al genoeg problemen oplevert die eerst moeten worden verholpen. De Intel machines hebben één groot voordeel; je weet precies wat je koopt en het werkt- met alles.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Zolang Windows + apps niet werken: doe dan maar een Intel-machine.