Dit kun je verwachten van het One More Thing-event van Apple

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
One More Thing event 2020
Afbeelding: Apple Inc.

Vanavond komt Apple met het One More Thing-evenement. Wij zetten onze verwachtingen tijdens de presentatie speciaal op een rijtje.

We hebben dit najaar al naar twee Apple-presentaties kunnen kijken. In de eerste werden onder andere de nieuwe iPad en iPad Air gepresenteerd, terwijl de tweede vooral over de verschillende modellen van de iPhone 12 en de HomePod Mini ging.

De nieuwe producten van Apple

Toch vindt Apple het nu hoog tijd voor een derde event met de – prachtige – naam One More Thing. Hoewel de inhoud nog onduidelijk is, lijken een aantal zaken al sowieso aan bod te komen. Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

MacBook met Apple Silicon

De onthulling van een Macbook met Apple Silicon lijkt het meest voor de hand te liggen. Apple heeft eerder al laten weten dit jaar nog de eerste Macbook op de markt te brengen met een Apple Silicon. Hiermee vervangt Apple de processors van Intel door hun eigen ontworpen Silicon-chip Volgens Bloomberg is het bedrijf bezig met een 13-inch Macbook Air en een 13 en 16 inch Macbook Pro. Waarschijnlijk zien we sowieso de 13 inch Macbook Air tijdens de presentatie. We hopen echter ook op de Pro-modellen.

De releasedatum van macOS 11 Big Sur

Dat Mag Sur er aankomt weten we ook al langer en ook wat het kan is geen geheim. Toch is de releasedatum nog steeds onbekend. Vandaag lijken we eindelijk het antwoord te krijgen wanneer we macOS 11 Big Sur op de Mac kunnen installeren.

AirTag

Een mogelijke presentatie waar we wat minder zeker over zijn, is die van de AirTags. Vandaag doken er ineens foto’s op van het nieuwe gadget van Apple. De AirTag is een soort metalen tracker die je aan je spullen kunt bevestigen. Hierdoor kun je makkelijk spullen terugvinden die je altijd kwijtraakt. Denk bijvoorbeeld aan sleutels of je portemonnee.

AirPods Studio

Net zoals de AirTag zetten we bij de AirPods Studio ook nog een vraagteken. Dit gadget moet de eerste over ear koptelefoon zijn voor Apple. Zo wordt het met de nieuwe koptelefoon mogelijk om ear pads en de hoofdband te wisselen. Daarnaast beschikt het natuurlijk ook over Siri en ingebouwde toch-besturing. Volgens Bloomberg zijn de AirPods Studio sinds vorige week in productie.

Apple TV

Er gaan geruchten dat Apple op dit moment werkt aan een nieuwe Apple TV met een snellere processor en een vernieuwde afstandsbediening. Deze moet volgend jaar op de markt komen. Waarschijnlijk zien we deze dus niet terug in de presentatie, maar er is natuurlijk een klein kansje van wel.

Wij zijn benieuwd op welke aankondiging jij het meest zit te wachten. Laat het ons weten in de reacties.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Administrator

  Macs. Alles. Met de AS1X processor. Die sla ik dan nog wel over. Tweede generatie gaat dan gekocht worden. Dan is m’n MacBook Pro/Air 10 jaar oud. Dan nog even doorbijten op de Mac Pro uit 2012 die ik volledig geüpgraded heb. Kan nog prima mee trouwens. Maar mag over 2 jaar écht vervangen worden.

 • Profielfoto
  Triumph

  Ok M1, 3 nieuwe mac’s Big Sur  volgende week verders nog niets. Wel spanned zo’n mac mini ….

 • Profielfoto
  Antwoordapparaat

  Snelste Keynote ooit.