Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 11 november 2020

Deze apps en games komen volgens Apple naar Macs met de ARM-chip

Apple presenteerde gisteren de Macs die draaien op de nieuwe ARM-processor van Apple. Deze apps en games kun je erop gebruiken.

Gisteren kwam tijdens One More Thing het nieuws naar buiten waarvan we al wisten dat het eraan zat te komen. Apple stapt over van Intel naar haar eigen Silicon ARM-chips voor hun Macs. Apple belooft dat de M1-processor nog efficiënter wordt. Hierdoor is er minder energie nodig en wordt de computer nog sneller.

Programma’s naar de nieuwe Mac

Een nieuwe processor betekent ook dat sommige apps en games zullen moeten worden aangepast. Natuurlijk worden grote programma’s als Adobe Lightroom en Photoshop gewoon getweakt, maar er komt nog meer uit de pijplijn. Apple licht al een tipje van de sluier op en heeft een aantal programma’s en games bekendgemaakt voor de nieuwe Mac.

Het is belangrijk dat programma’s snel beschikbaar zijn voor de nieuwe Macs. Vanaf dag één zullen Apple’s pro apps beschikbaar zijn. Zo kun je meteen aan de slag met Final Cut Pro en Logic Pro. Ook nieuwe versies van GarageBand, iMovie, Safari en Notes zijn meteen aanwezig.

Wat later komen de updates van programma’s van andere grote makers. Zo is Lightroom volgende maand aanwezig en komt Photoshop aan het begin van volgend jaar beschikbaar. Ook andere belangrijke apps als DaVinci Resolve en Microsoft Office hebben al aangekondigd met updates te komen.

Apple komt met Rosetta 2

Overigens hoeft het geen probleem te zijn als je nog even moet wachten, aangezien Apple ook met Rosetta 2 komt. Dat programma is een emulator voor oudere programma’s die nog op Intel-code draaien. Je kunt daardoor echter wel last hebben van glitches en een wat tragere app, doordat de code omgezet moet worden.

Ook heeft Apple al wat games laten zien die op de nieuwe Macs met een ARM-chip gaan draaien. Dat geldt sowieso voor Baldur’s Gate 3, Subnautica Below Zero en Steel Sky. Ook zullen een aantal apps die nu op de iPhone en iPad beschikbaar een port krijgen naar de nieuwe computers. Dat geldt onder andere voor Among US, Pro Creator, Darkroom en Graphite Sketchbook.

Reageer op artikel:
Deze apps en games komen volgens Apple naar Macs met de ARM-chip
Sluiten