Jelle van Es
Jelle van Es App Store 13 november 2020

Darkroom om foto’s te editten is nu beschikbaar op macOS Big Sur

Wanneer je iemand bent die actief zijn foto’s bewerkt op de iPhone en iPad, dan is de kans groot dat je gebruik maakt van Darkroom. En nu heeft de maker laten weten dat de service ook naar de Mac komt.

Darkroom is vanaf vandaag beschikbaar voor Intel Macs die draaien op macOS Big Sur of op de nieuwe generatie Mac’s met een M1 Chip. Dat liet de maker van de app weten op zijn eigen blog.

Darkroom naar de Mac

Mocht je al gebruik maken van Darkroom en daarbij een Darkroom+ abonnement hebben, dan gaat die premium service direct over naar de app op de Mac, mits je van hetzelfde account gebruik maakt. Op die manier kun je gelijk profiteren van diverse premium voordelen op het andere platform. Verder is de app zo aangepast dat het goed gebruik maakt van de mogelijkheden die het andere platform biedt. Denk daarbij aan het besturen met de muis, trackpad en het geven van commando’s met het toetsenbord. Op die manier heb je dus een fijne tool om je foto’s mee te bewerken zoals je dat op je iPhone of iPad ook zou doen.

Nu ook op de Mac

Over de app zelf zegt de maker het volgende:

Many photo editing apps on the Mac are from a bygone era where images live in folders on file systems and require a manual to use. Adobe calls this version of Lightroom “Classic”. Mobile photographers however have libraries that live in the Cloud and need fast, efficient, and safe access to their photos. Darkroom on the Mac bridges the power of classic photo editing applications, with the ease-of-use and convenience of iCloud Photo Library.

Nu beschikbaar

Mocht je zelf aan de slag willen gaan met Darkroom, dan kun je hem hier downloaden. De app is gratis, maar kent uiteraard diverse in-app aankopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Darkroom om foto’s te editten is nu beschikbaar op macOS Big Sur
Sluiten